• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Troels Bager Thøgersen

EM giver os en fortjent pause – og en frisk start?

Foto: Getty Images

LEDER: Tipsbladets chefredaktør har glædet sig meget til EM.

Af Troels Bager Thøgersen

Det er måske lidt fjollet.

En gang var slutrundefodbold cremen af cremen i fodbold, stedet hvor man så ny taktik og fodbold skabt af uforlignelige hold ledet af de bedste trænere i verden.

Nu lever man trods al begejstringen og de store ord om den særlige betydning, vi hører igen og igen i disse dage, på klubbernes nåde og mangel på samme.

Spillerne er klubbernes ansatte, og det lader klubberne både spillere og landshold forstå, hvad end det er med krav om opdateringer på den fysiske tilstand eller den på flere måder passivt-aggressive parkering af privatfly i nærheden af, hvor end deres spillere har spillet en landskamp.

Men skide nu være med det.

Der er EM, 24 nationer, der kæmper om en titel, og som i hvert fald i nogle uger forenes om at glæde sig og græmmes over resultater, mens man pludselig går unaturligt meget op i backer fra Nordmakedonien og ukrainske forwards, når Danmark ikke lige spiller.

Alt efter fødselsdato husker man Big Boys in Red and White, Preben Elkjærs mål mod Belgien, EM-triumfen i 1992 eller de udmærkede hold i 2004 og 2012 som noget af det første som fodboldfan.

Det samme bliver EM her i Danmark for en masse af vores børn og deres venner.

Da især, hvis det går godt, og det kunne det sagtens gøre med finske og russiske modstandere, der ikke just har sat sjæle i brand med deres spil i de afsluttende træningskampe, eller et belgisk hold med tvivl om Kevin De Bruyne og en forsvarskæde, der aldersmæssigt er lidt for tæt på undertegnede til, at det er betryggende.

Selvfølgelig skal vi opføre os ansvarligt med en coronaepidemi, vi stadig ikke med 100 procent sikkerhed ved er væk med vaccinationerne af de sidste personer til september.

Men man behøver ikke undskylde for, at man glæder sig, og at det bliver en fest, ikke mindst efter denne uges genåbningsplan.

Jeg er ligeglad med, om man går op i fodbold, musik, pileflet eller hvad der ellers får hjertet til at banke. Så snart den her virus er væk, behøver man ikke spørge om lov til at være sammen med andre, og i hvilke rammer.

Lad os håbe, det her EM og denne sommer bliver en ny start, og om ikke andet et tiltrængt pusterum fra slagsmålene om, hvordan fodboldverdenen skal se ud i fremtiden.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020