Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-fyringer: Jeg falder ikke ned af stolen

Det rammer lige i hjertet på FCK-fans, når ikoner som Wind og Antonsson bliver opsagt, og det følger efter torsdagens potentielt enormt store meddelelse om, at selskabet sandsynligvis deles mere op fra nytår, noget der blandt andet åbner for nye medejere eller deciderede frasalg af FCK.

På søndag i næste weekend er det et år siden, at Ståle Solbakken var fyret som FC København-manager.

Der er skiftet markant ud i truppen, staben og ledelsen siden da, og fredag aften kunne blandt andre vi på Tipsbladet fortælle, at der også sker yderligere forandringer med et kommende farvel til holdleder Per Wind og team manager Mikael Antonsson, der er begge ifølge Tipsbladets oplysninger er blevet opsagt, hvilket Per Wind siden selv har bekræftet for sit eget vedkommende.

Det er vel meget naturligt, at det skaber en del røre blandt FC Københavns fans, at man tænker over, hvordan det kan påvirke det store angrebsnavn Jonas Wind.

Det er også ganske forståeligt, at nogle vil se en kobling til, at det er farvel til yderligere et par folk, der blev hyret i deres roller, dengang Ståle Solbakken var manager i FC København og havde meget stor magt i klubben.

Det er sjældent optimalt for en virksomhed eller en fodboldklub, at omverdenen, i dette tilfælde nysgerrige medier som vores, hører og kan berette om fyringer, før virksomheden selv melder det ud, men når det er sagt, er jeg ikke ved at falde ned af stolen over det seneste døgns begivenheder.

Det er nu en gang ledelsens lod, ansvar og ret at sætte holdet, både på og omkring banen, og hvis der ellers er styr på håndteringen, er det ikke unaturligt at sige farvel til ansatte, når man er i færd med markante forandringer i en fodboldklub, som FC København må siges at have været igennem det seneste års tid.

Det svier, når man siger farvel til respekterede og skattede klubikoner som Per Wind og Mikael Antonsson, men mon ikke Jonas Wind bliver ved med at score mål og gøre det godt frem mod, at han skal sælges til næste sommer.

Det er ikke til at sige endnu, om der er en kobling til torsdagens store nyhed fra Parken Sport & Entertainment, men det for så heller ikke så vigtigt igen.

For det er den større opsplitning af forretningsområderne i moderselskabet, der er ugens begivenhed, også selvom fredag aftens nyhed er mere konkret og emotionel.

Torsdag meddelte Parken Sport & Entertainment, at man splitter forretningsområderne mere op.

Forandringerne skal efter planen ske fra 1. januar, og mon ikke de kommer, nu når man har udsendt en selskabsmeddelelse om det.

Og selvom det er nærliggende at koble opsplitningen til den omfattende ombygning og udvidelse af Parken, der er under opsejling (og tiltrængt i forhold til istandsætningen), er det også oplagt, at det gør det lettere at få nye medejere i Lalandia eller fodbolddelen FC København, eller endda helt at sælge FCK fra, hvis det er det, man vil, og hvis den rette mulighed opstår.

Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ved, hvad der vil ske.

Men det trækker op til forandringer i Parken og FC København, og det ville være hamrende naivt ikke at have øje for, at nye investorer for et par år siden var henne at snuse til fodbolddelen, da især når Parken-formand Allan Agerholm af egen drift siger, at nye medinvestorer kan komme på tale, ligesom Søndervig-familien Hansen har 25 procent af Lalandia-projektet i den vestjyske ferieby af samme navn.

Når times are a changin', som Bob Dylan synger, er der endnu mere grund at præstere godt og stå så stærkt som muligt i en stor organisation.

Før FC Midtjylland og Brøndby IF i 2020 og 2021 vandt det danske mesterskab, havde FC København kun én gang i dette årtusinde gået mere end én sæson uden at vinde DM – tilbage i 2014 og 2015, hvor AaB og FC Midtjylland vandt, mens Ståle Solbakken var ved at genstarte FC København.

FCK har for de kommende år sat sig som mål at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet oftere og fortsat være fast deltager i Europa-gruppespil, som man har været siden 2006 på nær to sæsoner.

Derfor er et mesterskab i denne sæson en tvingende nødvendighed, uanset hvad der må ske med hovedrivalen FC Midtjylland.

Det er et betydeligt pres på alle involverede, og mon ikke også, at FCK vinder DM.

Men det bliver spændende at følge sæsonen og forandringerne i den kommende tid, nu hvor luppen fortsat vil være på den københavnske storklub, mens rivalerne opererer under noget mindre medievågenhed.