Foto: Getty Images
Superliga

Glemte juveler: 3 udlandsdanskere på SL-ønskeliste

Der er indtil flere dygtige danskere spillere, der ikke er i rampelyset i deres udenlandske klubber men kunne gøre stor gavn i Superligaen. Her er tre navne at holde øje med.

Det er den tid af året, hvor Superliga-klubberne forsøger et par sidste justeringer af truppen.

Det gælder uanset, om den står på medaljekamp, eller en nedrykning i maj truer, hvis nu Vejle Boldklub får gang i målscoringen og noget bedre spil med bolden.

Transfervinduet åbner efter nytår og holder åbent januar ud, og selvom der med garanti ikke kommer nær så meget gang i handlerne som på et vanvittigt sommermarked, kommer der til at ske interessante manøvrer.

Og der er mange interessante spillere derude.

I januar kommer vi med garanti til at se spillere vende tilbage fra udlandet til Danmark,og i begrænsningens navn har Tipsbladets fodboldkommentator og redaktør Troels Bager Thøgersen indsnævret sig til et felt på tre gode danske udlandsproffer, der er lidt oversete og kunne gøre det godt tilbage i Danmark.


Alexander Scholz
31 år, midtstopper
Spiller for Urawa Red Diamonds i Japan

Det helt store spørgsmål her er nok, om nogen kan lokke Scholz tilbage til Danmark, nu hvor eventyret med Urawa Red Diamonds brager derudaf.

Det er ikke vildt meget, vi hører til Scholz i Danmark, men det et gået strålende med en Champions League-titel i maj vundet over Al-Hilal i to finaler ude og hjemme.

I efteråret blev det så lidt skuffende til et exit i gruppespillet bag sydkoreanske Pohang Steelers og en fjerdeplads i ligaen, men Scholz er røget på mange udvalgte hold over ligaens bedste spillere.

Skulle der ske noget, skulle det nok være FC København, der overbeviste Scholz om at være den helt centrale brik i forsvaret, mens FC Midtjylland næppe har plads og andre Superliga-klubber ikke har råd.

Den kulturelt og menneskeligt nysgerrige Scholz bliver nok svær at få væk fra det Japan, han aktivt opsøgte i stedet for et væld af muligheder i Europa, men at han ville være en gevinst i alle Superliga-klubber skal der ikke herske tvivl om.

Jacob Lungi Sørensen
25 år, central midtbane
Spiller for Norwich

Midtbanespilleren har været uheldig med skader og blev for få uger siden igen opereret. Det er vildt ærgerligt for ham, for der var gods i ham til en god karriere i England.

Kontrakten udløber til sommer, dog er der option på et år mere. Men måske ville det være oplagt at få genstartet karrieren med et par år i Danmark, hvor 'Lungi' måske ikke er vildt kendt i bredere fankredse men har et godt navn i fodboldmiljøet.

Der har før været rygter om Brøndby IF, men hvis det handler om at få spillet noget fodbold igen efter et barskt 2022 og lige så barskt 2023, kunne udvalget af destinationer være bredere end toppen af Superligaen.

Andrew Hjulsager
28 år, offensiv midtbane
Spiller for Gent

Han starter relativt mange kampe for Gent, men han er heller ikke helt blevet den store profil i ligaen, vi nok havde troet efter opholdet i Celta Vigo og turen til Oostende som springbræt.

I min bog ville han være en klar offensiv profil de fleste steder i Superligaen. Spørgsmålet er nok, om en dansk klub kan nå til enighed med Hjulsager og Gent, eller om karrieren fortsætter i udlandet.

Der skal stås på tæer, hvis det skal lykkes en Superliga-klub – men der er da intet i vejen med at forsøge.