Video : Tipsbladet
Superliga

Neestrup til Ajax? I må have spist søm

ANALYSE: Rygterne begynder forståeligt nok at svirre om Jacob Neestrup, men der er ingen grund til at brænde nallerne på Ajax eller en anden kaos-klub.

- Ham får vi at se i Premier League en dag.

Ordene faldt på engelsk i Parken efter FC Københavns 4-3-sejr over Manchester United og Jacob Neestrups selvtillidsfyldte pressekonference.

Her imponerede Neestrup, der forståeligt nok emmede af overskud, med ikke at falde på halen over eget resultat mod en kriseramt modstander, FC København i egen, nye optik sagtens kan spille lige op med og slå, som man med lidt held og Marcus Rashfords ufrivillige dumhed før pausen gjorde.

Lørdag møder Jacob Neestrup eksklubben Viborg FF, hvor den unge københavner tog skridtet op fra talentfuld ungdomstræner til flyvefærdig cheftræner.

Man skal ikke tilbringe ret længe med Viborg-folk for at høre, hvor vellidt træneren fortsat er, og det er ikke kun fordi, han dukkede op og fejrede oprykningen med resten af stadion, da VFF vendte tilbage til bedste række for 2½ år siden.

Og det er 'Nees' også internt i FC København, blandt størstedelen af fansene og hos de agenter og udenlandske sportsdirektører, der i de kommende måneder begynder at lege stoleleg med de trænerjobs i Europa, der skal besættes til næste sommer.

Et af dem er sædet i Ajax, som Kasper Hjulmand et par gange er blevet i forbindelse med.

Det er naturligvis en interessant klub i normale tider (læs mere her).

Men Ajax anno 2023/24 er alt andet.

Tyske Sven Mislintat med en fortid i Dortmund, Arsenal og Stuttgart blev hentet ind i maj for at brænde alt så langt ned til grunden, at selv Hella Joof og Disruption-rådet ville tøve en kende.

Det gjorde Ajax så fire måneder senere, da man lå i nedrykningszonen, tilskuerne invaderede banen, og den tilbageværende Ajax-ledelse som cirka de sidste i Europa opdagede Mislintats uheldige økonomiske forbindelse til et agent-foretagende, mange Ajax-spillere ifølge hollandske medier var blevet opfordret til at indgå aftale med.

Hellere Premier League eller Tyskland
Skal Jacob Neestrup opgive FC København for at starte forfra med et Ajax i minus?

I må have spist søm.

Der er ingen grund til at overveje et Ajax, der står i flammer og har glemt sig selv, når den 35-årige cheftræner på den nuværende kurs begynder at optræde på scoutinglister hos klubber i de større ligaer.

FC København har en god chance for at vinde tredje danske mesterskab i træk og for at komme i Champions League for tredje gang på stribe, til næste efterår i et ligaspil med otte runder og endnu større opmærksomhed.

Den mulighed afventer den kløgtige fodboldtræner i stedet for at risikere det hele i et selvdestruktivt AFC Ajax.

FCK-træneren har kontrakt indtil sommeren 2026, og man skal nok ikke falde besvimet om i bar overraskelse, hvis der kommer en kontraktforlængelse inden forfærdeligt længe med den gensidige forståelse, at man ser velvilligt på en god mulighed for et udenlandsk job i sommeren om halvandet års tid.

Gode europæiske resultater og kvalifikation til gruppespil er noget, der trækker op, ligesom udenlandske klubber ofte ser mere på Superliga-profilers præstationer i Europa-kampe og med landsholdene, end de ser på en efterårsglat udebanekamp i november mod en underlegen oprykker.

På den måde har Jacob Neestrup det som blommen i æg, og der er ingen tegn på, at FC København drosler noget som helst ned de næste par sæsoner, snarere tværtimod.

Mit gæt er, at nedrykningskandidater og kaos-klubber godt kan spare sig de næste 12-18 måneder, og at vi nærmere skal holde øje med, hvornår solide hold i Europa, der er vant til at arbejde og tænke lidt mere end 7-10 dage frem ad gangen, har brug for en solid, ung fodboldtræner.