Foto: Getty Images
Benelux

Neestrup rygtes til Ajax: Tidspunktet er det rette

Ajax leder efter en udenlandsk cheftræner, og Jacob Neestrup er blevet bragt i spil af et hollandsk medie. Og lige nu er faktisk det rigtige tidspunkt for FC København-bossen at tage til den kriseramte Amsterdam-klub, fortæller hollandsk chefredaktør til Tipsbladet.

For lidt over et år siden valgte FC København at forfremme Jacob Neestrup til cheftræner, og den beslutning er de danske mestre nok ganske tilfredse med i dag. 

Den 35-årige Neestrup sikrede FC København 'The Double' i sidste sæson, og for et par uger siden hentede han et af karrierens største resultater, da FC København slog Manchester United med 4-3 i Champions League. 

De imponerende resultater er også nået til udlandet, og i weekenden pegede det hollandske medie Voetbal Primeur på Jacob Neestrup som en mulig kandidat til cheftrænerjobbet i Ajax. Ifølge Amsterdam-avisen Het Parool arbejder Ajax i øjeblikket på at ansætte både en udenlandsk cheftræner og en udenlandsk sportsdirektør. 

Men er det realistisk, at Ajax har Jacob Neestrup på radaren? Det spørgsmål har Tipsbladet stillet Maikel de Lange, chefredaktør på det hollandske medie Soccernews.

- Først og fremmest er det her det rette tidspunkt for Neestrup. Hvis vi ser tilbage på dengang, da Morten Olsen kom til Ajax i 1997, der afløste han Louis van Gaal, som havde vundet stort set alt, inklusive Champions League. 

- Så kan man jo kun gøre det værre, ikke? Men lige nu er Ajax i sådan en forfatning, at man som træner kun kan gøre det bedre. Så hvis han gerne vil herned, så er lige nu det rigtige tidspunkt, siger Maikel de Lange til Tipsbladet. 

Chefredaktøren peger på, at idéen om Jacob Neestrup som Ajax-cheftræner ikke virker helt skæv blandt hollandske fans. 

- Vi lavede en afstemning på vores hjemmeside, hvor vi fik over 5000 stemmer, og her har 65 procent svaret, at Neestrup er en god kandidat til Ajax-jobbet, fortæller Maikel de Lange. 

- Ajax kigger efter udenlandske trænere lige nu. De ser ikke rigtigt nogen kandidater i Holland.


De flotte resultater i FC København har betydet øget opmærksomhed på Jacob Neestrup i udlandet (Foto: Jan Christensen/Getty Images).

Ajax er en kæmpe klub i Europa. Kan du reelt se for dig, at Ajax vil kigge mod den danske liga, som trods alt er en mindre liga?

- Den danske liga er større end den norske, og jeg ved, at Ajax’ tidligere tekniske direktør, Sven Mislintat, havde flere samtaler med Kjetil Knutsen, Bodø/Glimts cheftræner. Det blev ikke til noget, fordi Ajax' bestyrelse ville have en hollandsk træner.

- Så de ansatte Maurice Steijn (som blev fyret i oktober, red.), men nu er de villige til at at kigge mod mindre ligaer for at finde en træner. Det er der ingen tvivl om, siger Maikel de Lange. 

Kan man vende den om og sige, at det som træner er et farligt tidspunkt at tage til Ajax, da vi har set flere trænere knække halsen på kort tid i Ajax? Det virker til, at klubben er hårdt ramt af kaos i øjeblikket?

- Men der er altid kaos i Ajax. Det er kun når er blevet mestre tre år i træk, at der er lidt mindre kaos. Ajax er en virkelig svær klub, fordi der er så mange mennesker, der arbejder for dem selv. Det er en masse små øer, der ikke arbejder sammen og som skændes. Alle er uenige om alt.

- Nogle gange har man en dominerende træner som Louis van Gaal eller Erik ten Hag, en CEO som Edwin van der Sar og en sportsdirektør som Marc Overmars. Hvis man har den slags dominerende personligheder, så kan man holde alle på samme spor. Men når de forsvinder, så bliver det svært.

Ifølge Maikel de Lange bør Jacob Neestrup sikre sig én ting, hvis FC København-bossen får muligheden for at komme til Ajax. 

- Hvis Neestrup kommer til Ajax, så bør han komme herned med en sportsdirektør, han kender, og som vil have ham. Det bør være en tomandshær, der også står sammen med Alex Kroes, den kommende general manager. Så kan det fungere.

- Men man er nødt til at være dominerende i Ajax. Den tidligere cheftræner, Maurice Steijn, havde en klausul i sin kontrakt, der betød, at han ikke havde noget at skulle have sagt om spillerindkøb. Det er en dødsdom, mere eller mindre.

Tipsbladet har også talt med den tidligere landstræner og Ajax-træner Morten Olsen om Amsterdam-klubbens mulige interesse for Jacob Neestrup. Det interview kan læses HER