Foto: Getty Images
Superliga

Har tabt 12 point: Sådan kan FCN stadig snyde FCK

LEDER: Det ligner guldmedaljer til FC København, med mindre FC Nordsjælland har alle faktorer med sig i slutfasen.

Denne leder er fra Tipsbladets trykte udgave fredag 21. april 2023.

Først var det Lyngby.

Så fulgte Silkeborg og Viborg.

FC København var en stor mundfuld, og FCN leverede en fornuftig indsats.

Men 1-1 med Randers FC efter en dårlig kamp, også af det randrusianske hjemmehold, der i lange perioder ikke kunne skabe noget?

I fem ud af otte Superliga-kampe her i 2023 har FC Nordsjælland tabt point, og selvom man i klubben forsøger at holde modet oppe, var det mandag aften i Randers svært at tro på, at man har en chance i gulddysten med FC København.

Der er ellers kun et enkelt point mellem de to klubber, og FCK er kun en skade eller en karantæne fra problemer i midterforsvaret.

Men hvad nytter det, når FCN gang på gang taber point.

Trænerskiftet har fået skylden, men mon ikke det også viser sig at være for tungt at miste Andreas Schjelderup, der var en af ligaens bedste i efteråret.

Det hjælper ikke holdet, at Zidan Sertdemir holdes ude, fordi der ikke var styr på papirarbejdet ved hans skifte fra Leverkusen, en sag FCN håber på afklaring af ved sportsdomstolen CAS i næste uge.

Men overordnet ser FCK bare ud til at være bedre over en hel sæson, og sådan skal det også være med det budget.

FCK har et arsenal af dygtige eller dyre spillere.

Der sidder så mange store navne i periferien af holdet, at det bør føre til oprydning og overvejelser til sommer.

Alle mand kan ikke spille samtidig, men der skal være større sammenhæng mellem prisskilt og løn, og antal startpladser, end der er i dag.

Cheftræner Jacob Neestrup ser trods problemerne med at få en brugbar, klassisk angriber på banen ud til at have fundet et hold, der skraber point sammen, også selvom kadencen er dalet.

Så hvad kan redde FCN og give klubben et mesterskab, nu man har en sjælden chance for at vinde?

FCK’s to derbykampe med Brøndby, den første om en uges tid, og en FCK-tur på kunstgræsset i Farum til maj, som FCN nok er tvunget til at vinde. Mistimede karantæner til Denis Vavro og Valdemar Lund kan også give problemer.

Det er det niveau, vi skal op i, for det her FCN-hold får næppe mere end 13-14 point i de sidste syv runder.

Man kan få den kyniske tanke, at det nok er fint for resten af Superligaen med tanke på sommerens CL-kvalifikation, hvor useedede og uerfarne FCN rask væk kan tabe til et lille mesterhold.

Men nu handler Superligaen jo ikke om nogle europæiske kvalifikationskampe, der selv ved FCK-succes sagtens kan ende i få point igen, som det gjorde mod City, Sevilla og Dortmund sidste efterår.

FC Nordsjælland skal spille chancen, og så vil det være på sin plads, at man også kan se det mere tydeligt i spillet, end vi kunne en ringe mandag aften i Randers, hvor banen trods alt ikke kan få hele skylden for, hvor langsomt det ofte gik.