• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Helt færdige efter 350 dage: Superliga-spillerne fortjener det

Der er ikke noget at sige til, hvis Superliga-spillerne er trætte og i den grad trænger til at hvile stængerne hen over julen.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er bragt i dagens udgave af Tipsbladet - få det sammen med Ekstra Bladet fredag

Tirsdag 7. januar mødte FC Midtjyllands spillere til første træningspas i 2020.

Det var dagen efter, AGF var gået i gang.

Når Superliga-efterårssæsonen om et par dage er færdig for de to klubber, har spillerne og trænerne været i gang i 350 dage.

Man kan indvende, at de har spillet færre kampe end normalt på grund af de knap tre måneder, hvor ligaerne var lukket i foråret, og at spillerne jo også havde sommerferie. Men det har bare ikke ret meget med virkeligheden at gøre.

Lad os tage FC Midtjylland.

Deres spillere fik ikke lov at forlade Europa i de otte dage, de havde ferie umiddelbart efter sæsonafslutningen i slut-juli, og med Champions League-kvalifikationskampe fra slutningen af august var der ikke tid til at geare ned og give spillerne og deres kroppe lov til at hvile.

Også i AGF og FC København havde spillerne meget korte ferier, for ikke at sige nærmest ingen, i august, og selvom mange Superliga-klubber har haft fornuftig styr på træningen og antallet af skader, er det ikke overstået endnu for klubber, trænere og de trætte spillere.

For trætte er de.

Nedlukningen i foråret gav ganske vist muligheden for at slippe af med de småskavanker, mange spillere slæber rundt på, men ferie var den periode absolut ikke med fortsat træning og uvished om, hvordan man kom tilbage på banen.

Siden er fulgt et meget hektisk program, og hektisk bliver det så sandelig også i januar, hvor man allerede skal stå klar til Superliga-kampe et par dage inde i februar.
I de større ligaer i udlandet, hvor kamppresset har været endnu større, er der i denne sæson registreret flere skader end normalt, især muskelskader.

- Vi skal passe på spillerne. De har kun to ben, to lunger og to hænder. De er ikke maskiner, sagde Sevilla-cheftræner Julen Lopetegui tidligere i år.

Landstræner Kasper Hjulmand talte for nylig i podcasten Landsholdslejren om, at man skal passe ekstremt meget på spillerne frem mod EM på grund af det enorme fysiske pres, og selvom der selvfølgelig ikke er skyggen af tid til det, ville spillerne i de store ligaer virkelig have godt af bare tre ugers kamppause, som Superliga-spillerne får nu, før træningskampene melder sig i januar.

Så hvis spillerne virker trætte i weekendens afsluttende efterårsrunde i Superligaen og ikke helt udfylder deres roller i alle 90 minutter, er det, fordi de er segnefærdige. Uanset deres fine lønninger og gode arbejdsforhold har også de gjort sig fortjent til en pause hen over jul og nytår.