Video : Tipsbladet
Superliga

Ingen må være fredet i OB efter pinlig fiasko

Med endnu et nederlag på hjemmebane i Superligaen kan OB være under stregen på søndag, og selv om man sandsynligvis redder sig, trækker det op til store udskiftninger til sommer.

1-3-kampen mod Viborg kunne være gået anderledes.

OB kunne have haft noget af det evigt fraværende held med sig, så man ikke straks havde mistet en føring tidligt i kampen.

Man kunne have holdt uafgjort, ikke blevet domineret det meste af kampen af et veloplagt Viborg-hold, ikke været tynget af en fuldstændig forfærdelig hjemmebane-statistik, hvor man snart ikke har vundet en Superliga-kamp i Odense i et år.

Men det var ikke det, der skete. Det havde været hamrende ufortjent, hvis OB havde fået point efter den omgang.

Virkeligheden var, at Viborg vandt en fortjent sejr, hvor blandt andre Serginho funklede og viste, hvorfor vi er mange, der ser et potentiale i VFF trods ustabiliteten.

Og OB? De er også ustabile til tider, men langt oftere kronisk underpræsterende, især på hjemmebane, og nu i seriøs, håndgribelig nedrykningsfare med syv spillerunder igen, 25 point i 25 kampe og udsigt til at være under stregen på søndag, hvis Vejle slår Randers og Lyngby slår Hvidovre.

Der er købt dyrt ind, spillerbudgettet er større end nogensinde før, men i spillet på banen lige nu, hvor det gælder overlevelse, er man ikke specielt meget bedre end nedrykningsrivalerne Lyngby og Vejle.

OB har forsøgt at slå på, at man har haft et fremragende regnskab for 2023, lige som reminder om, at det åbenbart ikke er så skidt.

Det stemmer så ikke ret godt overens med virkeligheden set i et større billede, hvor et overskud på 25 millioner kroner er pebernødder sammenlignet med den reelle risiko for at rykke ned og med de klubber, man har forsøgt at måle sig med i den bedre halvdel af Superligaen.

Tror I, AGF, FC Nordsjælland, FC Midtjylland, Brøndby IF og FC København så den nyhed, rystede i bukserne og tænkte: 'Uuuuuuh, nu kommer OB og maser os med deres 25 millioner kroner', når det ene og alene skyldes et enkeltstående salg af Yankuba Minteh til Newcastle, og truppen samtidig er den mest usammenhængende i Superligaen?

Eller at Vejle og Lyngby ikke slikker sig om munden efter i aften, og cheftrænerne Ivan Prelec og David Nielsen lover deres spillere en ekstra saftig bøf i buffeten til den, der tager den største bid af en OB'er i de kommende overlevelseskampe?

Jeg tror fortsat, OB klarer den, men tilliden er da efterhånden rystet, og det bør den også være hos ejeren og bestyrelsen.

OB fremstår igen som det mest usammenhængende, mest sårbare og taktisk og strategisk mest usikre Superliga-hold, især når vi husker på de ressourcer, der er lagt i holdet.

Med mindre der gemmer sig et meget stort potentiale i OB, der ikke kommer til udtryk, men der pludselig brager ud over os alle i de kommende uger, er det igen tid til at trykke på reset-knappen til sommer.

Og jo mere, jeg tænker over det, jo mere bør AaB's skæbne og nedrykning være en påmindelse om, at OB ikke er fredet, bare fordi man er OB og har været i Superligaen i et kvart århundrede.