Transferdommen: Brøndby, FCK og AGF prøver at stjæle FCM's guld
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Transferdommen: Brøndby, FCK og AGF prøver at stjæle FCM's guld

Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, kigger nærmere på januars transfervindue, hvor rivalerne skal tage det første skridt mod at fravriste FC Midtjylland guldmedaljerne.

Transferdommen er fra Tipsbladet fredag og kommer også de følgende tre fredage. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.

---

De har indtil mandag 1. februar klokken 23.59.

Brøndby IF er a point med FC Midtjylland.

AGF er tre point efter.

FC København har syv point op.

Ja, Randers FC og SønderjyskE er kun fem og seks point fra førstepladsen.

SønderjyskE har solgt Alexander Bah for et rekordbeløb i denne uge og kommer sandsynligvis ikke op at snuse til førstepladsen, Randers FC er der måske heller ikke så mange, der tror på, selvom statistikkerne bag spillet faktisk ser rigtig lovende ud.

Men for Brøndby, AGF og FC København venter der vigtige beslutninger, for kan man virkelig lade være med at strække sig efter et DM-guld?

FC Midtjylland er klar favorit, men at være så tæt på i en vinterpause vil friste, uanset hvor stærk FCM's idealopstilling ser ud.

Brøndby IF har efter min mening valgt at gå efter det i foråret. Det er ikke den dyreste handel i denne uge, købet af 19-årige Oskar Fallenius fra Brommapojkarna, selvom det da også er en hjælp.

Nej, det er aftalen med 32-årige Michael Lumb, købt for et mindre beløb i Horsens, der siger noget om ambitionen. Blas Riveros er skadet, Peter Bjur har været på hårdt arbejde på pladsen, og at Brøndby vælger 32-årige Lumb på en etårig kontrakt frem for at give Bjur og Kevin Mensah foråret fortæller, at man vil vinde nu.

I AGF er det også på venstre back, man mest tydeligt får prioriteterne i foråret at se.

Casper Højer har kontraktudløb i slutningen af året, og hvis AGF holder på Højer eller endda forlænger hans aftale, er det også en indikation, som Lumb til Brøndby er.

FCK's manglende stabilitet og de tre point op til FCM må friste, når man i successæsonen 2019/20 var 14 point efter FCM og 10 fra FCK i vinterpausen, og nær havde indhentet sidstnævnte klub.

Og hvad gør FC København?

Storaktionær Lars Seier Christensen er ambitiøs og erklærer, at FC København er klar til at opruste, og man forstår det egentlig godt efter en løfterig sidste måned i slutningen af 2020.

Jacob Bruun Larsens navn er dukket op som et muligt lejemål, og selvom 2020 var voldsomt dyrt for moderkoncernen Parken Sport&Entertainment, er det rimeligt nok at række ud efter DM, når man kun er syv point bagud i stedet for at være totalt distanceret, som københavnerne kunne have frygtet efter to elendige måneder i starten af sæsonen.

Det vil være overraskende, hvis der bliver flyttet mange spillere med tanke på, hvor dyr den nuværende FCK-trup er, og at januar midt i en coronatid absolut ikke er et ideelt tidspunkt at rydde ud i vellønnede reserver.

Men når førstepladsen i Superligaen giver to playoffkampe om at komme i Champions League-gruppespillet og FC København meget vel kan være seedet i flere playoffrunder for at komme i selvsamme gruppespil som toer i Superligaen er det ikke nødvendigvis så dumt at give alt, man har tilbage i sig, også på transfermarkedet, når man er FC København og så desperat gerne vil til tops igen.

Køb Tipsbladet fredag og læs om Morten Olsen og hans syn på Christian Eriksen samt det danske landshold. I avisen får du også et stort interview med den tidligere AaB-profil Oliver Abildgaard, der nu spiller for Rubin Kazan, du kan læse om danske stjerner, der røg på bænken i deres klubber, og så går vi tæt på Steven Gerrard og Rangers FC, der cruiser mod det skotske mesterskab. Som altid købes Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.