Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: Derfor har AGF og FCM et plus i guldkampen

AGF og FC Midtjylland kan blive onde at spille mod i forårsturneringen, mener Troels Bager Thøgersen.

Lederen er bragt i dagens udgave af Tipsbladet - få det sammen med Ekstra Bladet fredag

AGF-træner David Nielsen har flere gange de seneste uger været inde på, at hans spillere er godt brugte, og det virker helt legitimt efter det vilde 2020, århusianerne og deres kolleger i fodboldverdenen har været gennem.

Men jeg tillader mig nu alligevel at tro på de luft- og duelstærke århusianere og de endnu mere fysisk stærke individualister hos FC Midtjylland, når forårssæsonen begynder 2. februar.

En spøjs detalje fra efterårssæsonen: AGF er det hold, der har løbet færrest meter. Der er en mærkbar forandring fra sidste sæson, hvor århusianerne var blandt dem med flest meter i stængerne, men lur mig, om ikke den ekstra energi på batterierne vil hjælpe fra februar.

Det samme tror jeg, FC Midtjyllands fysik vil, når der ikke er Europa at tænke på.

FCM har spillet 10 europæiske kampe fra 26. august til 9. december, tre-fire kampe flere, end nogen andre danske klubber har prøvet at spille i samme tidsrum.

FCM's centrale akse med Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste og Sory Kaba er frygtindgydende fysisk, og det tror jeg, vi får at se, når der fra start-februar til slut-maj skal spilles 19 Superliga-kampe.

Læg dertil, at banerne kan blive noget juks, når vi begynder at spille på dem endnu tidligere end normalt i februar.

Jeg er klar over, at FC København er i færd med at gøre comeback i topkampen. Hvis den i 2020 og dele af 2019 så skrøbelige defensiv lige pludselig er ok igen, kan de sagtens placeres i kategori med FCM og AGF, men lad os nu lige se.

Jeg tror, man kommer til at slå sig på mestrene og århusianerne i de ni kampe i frostvejret i februar og mudderbanerne i marts, og så kan det med Champions League-hymnen i Århus lige pludselig blive noget, der dufter af virkelighed, selvom den nu først spilles i sidste og afgørende playoffrunde og ikke i 2. kvalrunde, hvor Danmarks sølvvinder træder ind i turneringen.