• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Mbappé sætter Messi og Neymar i skyggen

Foto: Getty Images

Det franske stortalent viste klassen tirsdag, hvor han skød Barcelona i sænk.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er fra Tipsbladet fredag - du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få det leveret til døren - læs mere om hvordan ved at klikke her.

Hvis nogen var i tvivl før denne uges Champions League-kampe, kan de vel ikke være det i dag. Der bliver ingen Remontada, intet comeback fra FC Barcelonas side efter et nederlag på 1-4 til Paris Saint-Germain, der selv uden Neymar var knusende overlegen i 2. halvleg.

Lionel Messis kontrakt blev lækket tidligere på måneden, og den afslørede både, hvorfor det havde været en fornuftig disposition at sælge argentineren sidste sommer, og tegnede et billede, hvor højt holdkammeraterne har kunnet sætte deres lønkrav til en ledelse uden sammenhængende plan eller vilje til at stå imod de folk, der var med til at vinde Champions League i 2009, 2011 eller 2015.

Kontrakt eller ej var det med stor sandsynlighed Messis sidste chance for at vinde en sidste Champions League med FC Barcelona, og selvom nederlaget og disse års nedtur ingenlunde er Messis skyld, kan den dygtige argentiner ikke bære det nok svageste Barcelona-hold siden Louis van Gaals tid for snart 20 år siden.

Man kan ikke kalde Kylian Mbappés hattrick og sublime spil for hans fødsel som verdens største fodboldstjerne. Han har allerede vundet VM og spillet på verdenklasse-niveau i fire år.

Det gjorde han igen mod FC Barcelona, og selvom det er på en lidt for billig baggrund ligesom i de fleste weekender hjemme i Ligue 1, vækker det minder om den originale Ronaldos allerbedste perioder tidligt i karrieren før den ødelæggende knæskade i Inter.

Mbappé er så endnu mere fysisk stærk og er bedre taktisk skolet med en dyb forståelse af spillet, en spiller der sagtens kan stortrives under kollektivisten Mauricio Pochettino.

Den unge franskmand giver løfter om et år i Ballon d'Or-klassen, og hvis jeg ejede Paris Saint-Germain, ville jeg gå mere op i at forlænge Kylian Mbappés kontrakt langt ud over 2022 end at holde 29-årige Neymar i klubben indtil 2026 med en fireårig forlængelse, som det efter Barcelona-kampen hed sig, at PSG havde forhandlet på plads.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mest formsvage hold mødes i en kamp, der kan blive afgørende for, om de kommer i top 6.

Mere Superliga

Fokus