Europa League Troels Bager Thøgersen

Med den succes er han millioner værd for Brøndby

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Jesper Lindstrøms flotte debutsæson i Frankfurt kulminerer i aften i London i en Europa League-semifinale mod West Ham. Og Brøndby har al mulig grund til at glæde sig over den unge guldvinders succes.

Af Troels Bager Thøgersen

Ángel Correa.

Gabriel Martinelli.

Dejan Kulusevski.

Lorenzo Pellegrini, Marco Reus og Raphinha.

Det er nogle fede navne, der dukker op i kategorien 'sammenlignelige spillere', når man ser nærmere på Jesper Lindstrøms sæson fra et statistisk standpunkt via mediet Fbref.

De får deres data fra Statsbomb, et mindre men respekteret analysefirma i fodboldbranchen, og piller man lidt i dataene, forstår man udmærket, hvorfor Eintracht Frankfurt er glad for Jesper Lindstrøm og ikke har været nervøs for hurtigt at give ham en plads i den idealopstilling, der har båret klubben frem til aftenens Europa League-semifinale mod West Ham.

Han presser solen sort sammen med de offensive holdkammerater, han skaber chancer og kommer til dem selv i et tempo, hvor man sagtens kan forestille sig, at han næste år ligger med 10 mål og 10 assists i stedet for 5+4 fra sin position bag den colombianske angriber Rafael Borré og ved siden af japanske Daichi Kamada i Frankfurts 3-4-2-1-formation.

Det toppede foreløbigt i kvartfinalerne i Europa League mod FC Barcelona, hvor et væld af tyske fans så Frankfurt vinde en meget flot 3-2-kamp i Barcelona efter 1-1 i første opgør.

Der venter et par tætte dueller med West Ham, der ligesom Frankfurt i Bundesligaen ikke er i den allerbedste form hjemme i Premier League og er gledet ud af betragtning til Champions League-kvalifikation, men til gengæld øjner chancen for at komme i selvsamme turnering og selvfølgelig vinde Europa League, hvilket ikke er uoverstigeligt med RB Leipzig og Rangers FC i den anden semifinale.

Jesper Lindstrøm ligner en spiller, der skal med Danmark til de kommende slutrunder, og som der så småt allerede vil dukke transferrygter op om igen til sommer.

Og også for Brøndby er det fedt at have en på alle måder god ambassadør som Jesper Lindstrøm.

Den offensive midtbanespiller var Brøndbys største salg siden Daniel Agger i 2006, og fodbolddirektør Carsten V. Jensen og ledelsen vil så hjertens gerne sælge spillere endnu dyrere i de kommende år, hvilket er både rimeligt og yderst fornuftigt i forsøget på at matche finansielt stærkere FC København og FC Midtjylland.

I det spil på transfermarkedet er det i ordenes egentlige forstand millioner værd for Brøndby IF at have en Jesper Lindstrøm med succes i en Europa League-semifinale og med gode skudsmål fra træneren, eksperter og spillere i Tyskland.

Få ting er mere værdifulde på transfermarkedet for en Superliga-klub end at kunne pege på eksspillere med succes i store udenlandske klubber, og den kategori hører Frankfurt til i, selvom man lige i denne sæson havner midt i Bundesliga-tabellen i stedet for lige uden for Champions League-pladserne.

Ryger Jesper Lindstrøm videre på et tidspunkt, står Brøndby også til konkret at tjene millioner via en videresalgsklausul, men på de store linjer er det styrkede rygte for Brøndby-spillere endnu mere værdifuldt for klubben, hvis man ellers forstår at bringe nye og lige så dygtige spillere til torvs.

Så det er ikke kun Brøndby-fansene, der har grund til at krydse fingre for Jesper Lindstrøm i aften på det olympiske stadion ude i Stratford i den østlige del af London, og med kun 180 minutters fodbold mellem dem og en finale i Sevilla er der alt at spille for for Brøndbys lige nu bedste ambassadør i udlandet.