• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Kan Brøndby virkelig få 75 mio. for ham?

Foto: Getty Images

ANALYSE: Hvem kan ryge afsted på januars transfermarked i Superligaen, og hvad skal vi holde øje med? Vi har set nærmere på det transfermarked, der åbner efter nytår.

Af Troels Bager Thøgersen

Januar-transfervinduet kan være større end normalt på grund af VM-slutrunden og det instinkt om at finde forstærkninger, det kan fremprovokere. '

Og det er ikke kun VM-spillere, man skal holde øje med, for handlerne med de ofte store og meget lovende navne fra slutrunden kan også få effekt længere nede i klubfodboldens hakkeorden, når der skal findes afløsere.

Og så venter der en usædvanligt hektisk og hård slutningen på sæsonen på grund af de minimum seks ugers pause, det har medført i de store turneringer i Europa, noget der også kan puste til indkøbslysten.

Vi har set nærmere på, hvem der kan komme afsted fra Superligaen.

Kan Brøndby virkelig få så meget?
Anis Ben Slimane spillede en flot kamp mod Danmark, og kampene på den store scene kan bestemt være med til at booste interessen for den centrale midtbanespiller.

Ben Slimane har en attraktiv kombination af et godt afleveringsspil og god boldbehandling gå en fysik, der giver løfter om at kunne følge med i tempoet i en af Europas store ligaer.

Brøndby håber rigtigt nok på 75 millioner kroner, hvis alt, der overhovedet kan gå rigtigt, gør det, som Ekstra Bladet meddelte i sidste uge, men der taler vi altså også en lang liste af omstændigheder.

Brøndbys udgangspunkt er langt sværere end det, FC København, FC Midtjylland og FC Nordsjælland har, fordi de tre klubber har solgt spillere for omtrent eller over 100 millioner kroner, og har forholdsvis mange salg i prislejet 50 til 100 millioner kroner.

Det har Brøndby bare ikke, og købere vil med statsgaranti spørge, hvorfor de skal betale mere end de par og 50 millioner kroner, Jesper Lindstrøm kostede som 21-årig, for 21-årige Anis Ben Slimane.

Lindstrøm red på ryggen af et DM-guld, mens seneste indtryk i Brøndby for den danske midtbanespiller på det tunesiske landshold er en tiendeplads og et 2022 med alt for få point, og at skader placerede Ben Slimane på bænken i seks af 17 ligakampe i efteråret.

Sker der noget fabelagtigt mod Frankrig, skal man ikke udelukke, at en af talentopkøberne og videresælgerne sydvest eller syd for Danmark vil betale et stort beløb, ja hvem ved, om en klub i det nye netværk, man nu er del af qua de nye ejere, kan se en idé i et skifte.

Men umiddelbart er omstændighederne mod at få så stor en check for en spiller, der har udløb om 19 måneder.


En mulig afløser fra Viborg
Hvad skulle FC København dog med Christian Sørensen?

På trods af, at den daværende Viborg-back slår et propert indlæg og var ledende i ligaen i den kategori i 2021/22, var det på flere måder til en overraskelse på transfer-deadlinedag i august, når FCK nu en gang råder over Victor Kristiansen.

Måske var det mest af alt forudseende af sportsdirektør Peter Christiansen.

Victor Kristiansen kom ikke til VM, hvilket i foråret ellers virkede som en realistisk mulighed, men den unge back kan stadig blive FCK's næste store salg.

Mange Superliga-fans vil givetvis brøle indigneret op, at Kristiansen da ikke er så god, og efterårssæonen viste da også, at den unge mand med det fine gåpåmod stadig har meget at lære.

Men udenlandske klubber, især dem, der har tid til at uddanne spillerne, går ikke så meget op i niveauet lige nu, som hvad spilleren kan om 12-24 måneder, og der betyder det en hel del, af Kristiansen er 19 år gammel og ikke 21 eller 22.


Hurtigt ud igen?
Det her ligner mere et longshot end de andre spillere i denne artikel.

Men Anders Dreyers omskiftelige klub-tilværelse betyder ikke, at udenlandske klubber nu har parkeret tanken om at hente Dreyer og respekterer, at FCM gerne vil have forwarden til at blive indtil 2025 eller 2026.

For FC Midtjylland vil timingen ikke være god med en udskiftning af Evander og muligvis også et køb af en ny spydspids.

Men skulle nogen være villige til at betale nok for 24-årige Dreyer, kan det være med til at finansiere nogle endog særdeles ambitiøse indkøb i FC Midtjylland, der ikke har tænkt sig at stå i skyggen af FCK og Brøndby, og inden så længe har et nyt træningsanlæg klar.

Andreas Schjelderup

Det er urealistisk, at Andreas Schjelderup spiller et andet sted i foråret, dertil er muligheden for at vinde et mesterskab trods alt for tillokkende for de egyptiske ejere, der har penge nok til at købe en Premier League-klub i næste, hvis de en morgen vågner og har lyst til det.

Men derfor kan det stadig komme på tale, at en af de adskillige interesserede klubber sikrer sig en forlomme i forhandlingerne i FC Nordsjælland ved at gå med til at leje nordmanden til FCN i foråret, mod man må købe ham til for en stor sum penge i januar og undgår, at det kan blive endnu dyrere til sommer.

Andreas Schjelderup bliver solgt, sværere er det ikke med en spiller, der har kontraktudløbet i sommeren 2024, og som er enig med sin arbejdsgiver om, at 2023 er deres sidste tid sammen.

Den interesserede køber kunne sikre sig forwarden, hvis teenageren og hans far ellers er med på destinationen, og Sevilla er en oplagt mulighed, men spaniernes dårlige sæson og økonomi kan åbne døren for andre.

FCN går jo ikke med til en discountpris på 75 millioner kroner kroner for nordmanden, der blev kåret til Efterårets Profil i Tipsbladet af Superligaens cheftrænere, så det er ikke stensikkert et slam dunk for Sevilla.