• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Troels Bager Thøgersen

Disse PL-danskere kan stå foran sommertransfers

Foto: Getty Images

LEDER: En række danskere kan være på farten i sommerpausen i Premier League.

Af Troels Bager Thøgersen

DETTE ER EN LEDER FRA TIPSBLADETS TRYKTE UDGAVE FREDAG 2. JUNI 2023

Manchester City mangler en FA Cup-finale med Manchester United og en Champions League-finale mod Inter, mens West Ham skal spille Conference League-finale mod Fiorentina på onsdag.

Men ellers er Premier Leagues spillere smuttet på ferie, ja selv dem, der skal spille landsholdsfodbold i de næste par uger, når lige at få lidt sol på næsen og ro til benene, før der er mødetid i landsholdslejren.

For danskerne i ligaen er det også tid at gøre status, og adskillige folk har beslutninger, der skal træffes i de kommende uger.

Hvis vi begynder nær toppen, er det interessant at se, om interessen for Thomas Frank efter to flotte sæsoner med Brentford i Premier League bliver til noget mere konkret.
Selvfølgelig har Tottenham tænkt tanken, men det er også trængselstider for klubben, der håndterede Fabio Paraticis exit som sportsdirektør elendigt ved at lade italieneren sidde, indtil han fik globalt forbud mod at arbejde med fodbold af FIFA som følge af sagen om mistænkt forfalskning af regnskaber i tiden i Juventus.

Samtidig er Harry Kane nok en gang rygtet væk, og det bliver en kamp igen at holde på angriberen, der nu end ikke har udsigt til europæisk fodbold efter Spurs' rædselssæson.
Danske Pierre-Emile Højbjerg står også i en situation med nogen uvished uden hverken en træner eller sportsdirektør at forholde sig til, så hvis baglandet med superagenten Pini Zahavi igen rører på sig og har noget attraktivt, er intet udelukket på forhånd.

Af Brentfords danskere er Mikkel Damsgaards position nok den mest uafklarede. Ni starter og 17 indskiftninger i ligaen er jo ingen katastrofe, men det er jo heller ikke den topkarriere, mange af os så i ånden, da 'Damsinho' var så god under EM for to år siden.

I Aston Villa har teknisk direktør Johan Lange fået en stor fjer i hatten ved Villas kvalifikation til Conference League og nok især ansættelsen af den helt formidable Unai Emery som cheftræner, en mand der får de bedste skudsmål muligt af folk allerøverst i fodboldverdenen. Lad os bare sige det sådan, at Emerys exit fra PSG sagde mere om den Qatar-ejede klub og ejernes tilgang til ledelse end om spanieren.

Villas ejere har købt sig ind i portugisiske Vitória Guimarães med det, der ligner en plan om at skabe en multiklub-model, og det kunne sagtens også blive noget, danskeren skal ind over.

I Crystal Palace har Joachim Andersen klaret sig så godt, at han begynder at dukke op på scoutinglister rundt omkring i ligaen, og det samme kan vi – igen – sige om Philip Billing i Bournemouth, der efterhånden har takket nej til interesse en del gange.

Men de største usikkerheder svæver selvfølgelig over danskerklubben Leicester og for Rasmus Kristensen i Leeds.

'NK' kunne være en mand, Leeds solgte for at få penge i kassen til at klare en hård nedrykning, men det er intet at regne for den skrækkelige situation, Leicester befinder sig i.
Man skal ikke undervurdere, hvor alvorlig en kattepine, det her er for Leicester. Selvom fansene følte, man var alt for mådeholden sidste sommer, er der er købt spillere for tre milliarder kroner de seneste fem år, og målet har været igen at konkurrere om Europa-pladser, ikke en kamp mod nedrykning.

Jannik Vestergaard skal stensikkert væk, hvis han ellers kan finde en god ny klub, hvilket virker som den klare prioritet for både danskeren og klubben, og så er det spørgsmålet, om Victor Kristiansen og Daniel Iversen skal veksles til kolde kontanter, såfremt nogen vil betale godt for dem.

Det er virkelig trængselstider for Leicester, og det kan puste til salgslysten.

Der er altså lagt op til en intens sommer, og mon ikke flere af disse navne har nydt at byde os på, når sæsonen i England begynder igen om ti ugers tid.