• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM tipsbladet.dk

”Smarte” England får ros efter Sterlings straffe

Foto: Getty Images

Flere af de mest erfarne fodboldkommentatorer i England roser landsholdet for at agere klogt og smart efter Raheem Sterlings straffespark i EM-semifinalen mod Danmark.

Af tipsbladet.dk

Mens det danske landshold er rejst hjem, og de fleste spillere er røget videre på ferie, forbereder det engelske landshold sig på EM-finalen mod Italien.

I London hænger det engelske flag fra pubber, kiosker og vinduerne i lejlighedsbyggerier, og landsholdstrøjerne er i flittig brug, mens selv de almindelige nyhedsudsendelser på tv og indlandssektionerne i de største aviser har afsat sider til Three Lions, søndagens finale og perspektiverne i, hvad en finalesejr kunne betyde for England.

Der bliver blandt andet lagt pres på premierminister Boris Johnson for at gøre mandag til fridag, hvis England vinder finalen på Wembley, og landstræner Southgate får fra mange sider ros for sin ydmyge og favnende tone efter nogle år, der har slidt på sammenhængskraften i landet.

På sportssiderne er fokus selvfølgelig i ekstra stor grad rettet mod søndagens brag af en finale og status hos både hjemmeholdet og de dygtige italienske gæster, og onsdagens semifinale mod Danmark drages også ind i diskussionen.

Hvor det straffespark, Raheem Sterling skaffede og Harry Kane omsatte til scoring og engelsk sejr via en ripost, er særdeles upopulært i både Danmark og store dele af resten af verden, lægges der i England vægt på, at der var kontakt.

Og fra flere sider fremhæves ikke mindst straffesparket som et eksempel på, at England spiller mere smart, kløgtigt og ”streetwise”, som det formuleres, underforstået at England spiller på flere af de kneb, andre landshold også bruges, eksempelvis søndagens modstander Italien, der i den grad har et rygte i England for at filme.

Se analysen fra Tipsbladets udsendte i London i den video, du finder øverst i denne artikel.

Læs også, hvorfor Raheem Sterling vurderer, at der var klart straffespark til ham og England.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020