Video : Tipsbladet
Superliga

Stikker helt af for Brøndby på transfermarkedet

ANALYSE: Brøndbys nuværende hold har kostet tre gange mere at købe end det, der vandt guld i 2021, og transfer-kapløbet med FCK og FCM slutter næppe her.

Vi er inde i slutspurten i Superligaen, hvor der om fem ugers tid skal uddeles et DM-trofæ, guldmedaljer og fordeles topplaceringer til de øvrige håbefulde i toppen af rækken.

Vi taler meget om, hvor dyre Superliga-holdene er i dag – men hvad vil det helt præcist sige?

Tipsbladet har været gennem førsteholdstrupperne i FC København, FC Midtjylland, Brøndby IF og FC Nordsjælland, de fire klubber, der bejler til topplaceringerne.

Og det er ikke bare mavefornemmelser og meninger – Superligaen har aldrig været et dyrere sted, især ikke for klubberne i toppen af rækken.

I dag er det Brøndby IF, vi har under lup efter klubbens særdeles interessante og meget markante udvikling på transfermarkedet de to seneste år.

ANALYSE
Det er virkelig markant at se Brøndbys udvikling op transfermarkedet og det, man er villig til at betale, efter Global Football Holdings er kommet ind.

Det puster helt sikkert også til villigheden til at betale, at FCK, FCM og FCN har sømmet i bund, men det er alligevel heftigt at se, hvor meget der er sket på to år.

For lidt over tre år siden tog Brøndby hul på et guld-forår, hvor Radosevic var dyreste mand i idealopstillingen til en million euro, og Tipsbladet vurderede prisen på Brøndbys startende 11 til knap 35 millioner kroner i transfers.

I dag, tre år senere, koster den cirka tre gange så meget, og hele Brøndbys trup har kostet over 200 millioner kroner, kun overgået af FCK og FCM’s endnu dyrere køb.

Det er en vild udvikling, og hvis vi lægger oven i, at Brøndbys hold er det ældste i Superligaen sammen med Hvidovre, er det tydeligt, hvor hårdt det her Brøndby-hold er gearet til at vinde DM.

Brøndbys idealopstilling (uden skader) og priserne på den.

Det er interessant at se Brøndbys villighed til at betale markante millionbeløb for ældre spillere - af de dyre Brøndby-folk er det kun Filip Bundgaard, der har en alder og profil til at blive solgt med stor profit.

Gearingen mod at vinde DM nu ses også i, at der er mange indkøbte spillere, også i bredden, og få, man selv har uddannet. Der har alle tre toprivaler markant flere, hvis vi husker på FCM’s rugekasse i Mafra, Portugal.

Det er også værd at bemærke, at Brøndby er efter FCK og FCM i betalingsevne og vilje på de allerdyreste, yngre spillere, der kan lokkes til Danmark.

FCM gik op omkring 40 millioner kroner for Osorio, FCK har flere folk omkring 30, og der kommer flere af dem til sommer og næste år.

Det matcher Brøndby ikke, og det bliver svært at gøre, før man i flere år har været i ligaspil i Europa.


Udsigter til sommer
Tre forudsigelser
* Brøndby IF får nye penge i kassen, så man fortsat kan spille med i toppen

* Sammenlignet med 2023 drosler man ned for indkøbene og erstatter primært solgte spillere

* Der er plads til et enkelt stort køb

Brøndby IF skal have penge i kassen, og det kommer der også, mest sandsynligt ved tilførsel af nye penge udefra og fra de eksisterende aktionærer i Global Football Holdings og klubben.

Derfor vil der være penge nok til, at Brøndby fastholder kursen og igen vil have et hold, der på papiret kan udfordre FC København og FC Midtjylland i guldkampen, hvis man ellers undgår for mange skader og sportslige udfald.

Man kommer sandsynligvis til at sælge enten Mathias Kvistgaarden eller, måske mere sandsynligt med Kvistgaardens dårligt timede skade, Nicolai Vallys, og der vil blive hentet erstatninger.

Den mulige kapitaltilførsel og succesen med at komme i Europa og få solgt spillere kommer så nok også til at være styrende for, hvor dyrt, man kan købe afløsere, og det virker sandsynligt, at Brøndby ikke henter nær så mange erfarne og dyre førsteholdsspillere, som man gjorde i 2022 og 2023.