Foto: Getty Images
Superliga

Varm januar: Disse tre SL-profiler kan sælges dyrt

Flere store udenlandske klubber har kigget på Superliga-profiler i de seneste måneder. Her er tre profiler, der kan forlade Superligaen for store penge i januar.

Superligaen satte en helt vild salgsrekord i sommer, hvor der røg spillere afsted for hele 880 millioner kroner.

Flere Superliga-klubber kan i januar få flere transfer-millioner i kassen, selvom vintermarkedet altid er mindre end sommermarkedet.

For spillere fra den danske liga er i god kurs.

Tipsbladets fodboldkommentator og redaktør Troels Bager Thøgersen har peget på tre mand, der især er grund til at holde et vågent øje med.

Mathias Kvistgaarden
Brøndby IF
Mulige destinationer: Celtic, Bundesliga, Ligue 1
Prisniveau: 60-80 millioner kroner

Jeg ved fra gode kilder i Skotland, at Celtic er på banen igen.

De sidder på den hjemlige liga, men Brendan Rodgers, der er vendt tilbage som cheftræner efter tiden i Leicester, vil have mere power til offensiven, og man har ambitioner om mere end at få de klø, man lige nu får i Champions League.

Kvistgaarden står også på kandidatlisten i Bundesligaen og lidt længere nede i feltet mellem Premier Leagues bund og Championship såvel som i Frankrig.

Det ligner jo lidt et spil mellem interesserede købere og Brøndby IF.

Jeg forstår fuldt ud, at Brøndby ikke har tænkt sig at slippe Kvistgaarden billigt: De skal da gå efter deres 75 millioner kroner, 10 millioner euro, et dejligt rundt tal, i arbejdet på at komme højere op i salgs-hierarkiet i Superligaens top.

Det er dyrt for en spiller i januar, men i den rette klub vil Kvistgaarden også være en gevinst med sin pågående stil.

Roony Bardghji
FC København
Mulige destinationer: Premier League, CL-klubber
Prisniveau: 100-200 millioner kroner

Det helt store spørgsmål er, hvem der melder sig.

På den ene side er der kun få i den alder i Europa, der har spillet så meget på et så relativt højt niveau, og det er tiltalende og også noget, der taler for et skifte allerede til januar eller sommer.

Hvis vi ser bort fra, at her er tale om et ungt menneske, der først lige er blevet myndig, er transfermarkedet et benhårdt sted, hvor det er langt lettere at komme afsted til de store klubber for en 18-årig end en 20-årig.

Det helt store spørgsmål her er, hvem der melder sig. Hvis det er de store klubber i Premier League og Champions League, kan vi nemt havne oppe i nærheden af, hvad Ernest Nuamah kostede, især hvis flere klubber kaster sig ind i kampen.

Er det klubberne i niveauet under, der selv tænker et videresalg af Bardghji om to-tre år, vil buddene nok være betydeligt tættere på 100 millioner.

Det er ikke nødvendigvis rationelt eller rimeligt – meget kommer til at handle om FC Københavns forhandlingsposition og Peter Christiansens evne til at skabe et marked.

Adamo Nagalo
FC Nordsjælland
Mulige destinationer: La Liga, Serie A, Ligue 1
Prisniveau: 75 millioner kroner

FC Nordsjælland kunne uden problemer have solgt Nagalo i sommer, hvor Reims langt fra var den eneste bejler.

FCN har klaret sig udmærket defensivt og lever godt af at have bolden meget, men de udenlandske bejlere ser nok først og fremmest forsvarsspillerens kombination af spilforståelse, fornuftig fart og stor nærkampstyrke som de bedste argumenter for at trykke på knappen.

Klubben, der har Mansour Groups milliarder i ryggen, kan finansielt fint lade være med at sælge, men det vil være overraskende, hvis ikke Nagalo er solgt for et stort beløb senest til sommer.

Interesserede købere kommer givetvis til at betale kassen – sidste sommers bud var oppe i nærheden af 10 millioner euro, 75 millioner kroner.