• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Superligaen starter fra baghjul i Europa

Foto: Getty Images

LEDER: De danske klubber er pressede før denne sæsons Europa-deltagelse.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er fra Tipsbladet fredag - du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen. Eller du kan få det leveret til døren - se mere om hvordan her.

Med hele fem hold i kvalifikationen til Champions League, Europa League og Conference League er der gode muligheder for at se europæisk fodbold i denne sæson – ja vi ved endda med garanti, at Brøndby IF og Randers FC har seks europæiske gruppekampe fra september til december, da de to klubber træder ind i sidste kvalifikationsrunde af Champions League og Europa League, og dermed minimum er garanteret gruppespil i henholdsvis Europa League og Conference League.

Det betyder overhovedet ikke, at de øvrige tre klubber kan tage den med ro – faktisk er presset i den grad på Superliga-klubberne, hvis de vil holde bare nogenlunde fast i den fornemme adgang til Europa, de har denne sommer.

For FC Midtjyllands pauvre pointhøst i gruppespillet i Champions League i sidste sæson er medvirkende til, at Superliga-klubberne starter fra baghjul her i 2021/22, hvor adgangen til Europa i sæsonen 2023/24 bliver afgjort.

Her ligger Danmark lige nu nummer 21 på Europa-ranglisten, tre koefficientpoint efter Schweiz på den 15. plads, der er blevet ekstremt vigtigt for, at man kan få hold med i Europa League.

Under 15. pladsen ryger alle andre end mesterholdet direkte i kvalifikationen til Conference League, og der har man ikke lyst til at ende, hvis man har et tårnhøjt spillerbudget som FC København eller FC Midtjylland.

Så når FC København, FC Midtjylland og AGF i den kommende uge spiller mod Torpedo-Belaz Zhodino, Celtic og britisk modstand for århusianernes vedkommende (Larne og Bala Town spillede torsdag aften), spiller man også for egne, fremtidige muligheder.

Og de vil da i den grad stå stærkest, hvis FC København slår sig gennem Conference League-kvalifikationen som seedet, og hvis FC Midtjylland også slutter sig til i et gruppespil ved at vinde i mindst én af runderne, for eksempel i de kommende to uger mod et svækket Celtic, der smerter efter at have mistet mesterskabet til Rangers FC, vil dansk fodbold stå flot igen om to somre.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020