• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Transfer-leder: Skal FCM sælge nu eller vente til efter Champions League?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der venter nogle vigtige og spændende døgn i FC Midtjylland, hvor man måske vil forsøge at overtale profilerne til ikke at forlade klubben nu, skriver Troels Bager Thøgersen blandt andet i dagens transfer-leder.

Af Troels Bager Thøgersen

Transfer-lederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.

Der venter fire højspændte døgn i FC Midtjylland.

Klubben har kvalificeret sig til Champions League-gruppespillet og skal spilles seks kampe fra slutningen af oktober til anden uge i december.

Men inden da skal transfervinduet lukkes.

Det sker midnat mellem mandag og tirsdag, og mens man kunne fristes til at tro, at 200 millioner kroner ekstra i klubkassen udelukkende gør de kommende dage til a la carte-shopping af et par nye stjerner til startopstillingen, er det langt fra hele sandheden.

Læs også:FCM drømmer om gensyn med Simon Kjær: Bestemmer selv sin stilling

Det gav mening, da Claus Steinlein onsdag nat sagde, at der havde været stille i de seneste to uger i forbindelse med Slavia Prag-kampene.

De kampe har taget alt fokus, og de sætter også tonen for, hvor meget lyst attraktive FCM-profiler har til at forlade klubben nu, og hvor meget eller lidt lyst, FC Midtjylland har til at sælge.

For både spillerne og klubbens vedkommende kan man se det på to måder.

Spillere som Erik Sviatchenko, Frank Onyeka og Evander kan i de kommende døgn stå i en situation, hvor de skal sige ja eller nej til transfers til udlandet, der kan sikre dem økonomisk en stor del af deres liv. FC Midtjylland betaler fint, men for de bedste FCM-spillere kan det rigtige udlandsskifte både give fede sportslige oplevelser i stærkere ligaer og tocifrede millionbeløb på bankkontoen.

Som professionel fodboldspiller er man til hver træning og kamp én enkelt forkert tackling fra at smadre et korsbånd og måske en karriere, og der er ingen garanti for, at man nogensinde får et tilbud fra en anden klub igen, når transfervinduet er lukket på tirsdag.

Læs også:Medier: Liverpool sælger talent til Premier League-klub

Som spiller skal man så også være klar over, hvor sjældent det er, at man får muligheden for at spille i Champions League. For mange i FC Midtjyllands trup er det her den eneste gang i livet, de får den mulighed, og selvfølgelig skal det regnes med i de beslutninger, der måske skal træffes i de kommende døgn.

For FC Midtjyllands vedkommende er der groft sagt også to hovedspor at forfølge, når de udenlandske klubber og agenter for alvor begynder at banke på døren i de kommende timer og døgn.

Man kan vælge at vise nuværende og fremtidige spillere, at FC Midtjylland er en klub, der sælger én til de store fisk i udlandet, når man har præsteret flot. Selvom FC Midtjylland naturligvis skal gøre det ypperste i gruppespillet, er man massiv underdog uanset hvad.

Den helt store øvelse var at komme ind i Champions Leagues gruppespil, og man devaluerer ikke væsentligt chancerne i de seks kampe ved at give gode folk lov til at skifte til udlandet, samtidig med at man forer klubkassen med nye, store millionbeløb, der straks kan hældes i et par nye, lovende spillere fra Smartodds' og scoutingafdelingens dataark og i bedre træningsfaciliteter.

Men det må også være fristende at fortælle profilerne, at transfervinduet altså åbner igen allerede om tre måneder. Hvorfor ikke tage seks Champions League-kampe med, præstere flot og blive blæst afsted til en endnu større klub til januar eller til næste sommer?

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar på ovenstående, men det ændrer ikke på, at FC Midtjyllands ledere og nogle af klubbens dygtigste spillere står i dette dilemma lige nu og skal træffe hurtige valg, der kan få vidtrækkende konsekvenser for især spillerne.

Læs også:Uheldig Brøndby-stopper ude i et par uger

Læs også:Spotpris: Se OB - Vejle og AaB - AGF med Dplay

Læs også:Efter europæisk skuffelse: Parken-aktie falder til laveste niveau i et halvt år

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus