Video : Tipsbladet
Generelle

Transferdommen: Byd alt hvad I kan på Mbappé

Topklubber i England, Spanien, Tyskland og Italien bør byde alt, hvad de kan på Kylian Mbappé, mener Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Om mindre end et halvt år er Kylian Mbappé klubløs.

Det er i hvert fald status lige nu, hvor den unge franske forward hverken har forlænget den kontrakt, han indgik med Paris Saint-Germain i 2017, eller er blevet solgt til Real Madrid.

Gennem et års tid har Real Madrid virket som den oplagte destination for verdensmesteren, som Real Madrid ganske kontroversielt bød et milliardbeløb for sidste sommer, selvom Real ligesom FC Barcelona har en gæld i den tunge milliardklasse.

Mbappé har også selv stået ved flirten med Real Madrid og har signaleret, at karrieren fortsætter i Madrid til sommer, om end jeg ikke tør udelukke, at Paris Saint-Germain tilbyder ham så mange penge, så han ender med at blive.

Men ved I, hvem der også burde byde? Alle, der bare kommer i nærheden af at kunne betale lønninger i Kylian Mbappé-klassen (omtrent tre millioner kroner om ugen) og af at spille med om mesterskaber og Champions League.

Det er ekstremt usædvanligt, at en så dygtig og ung spiller kommer i nærheden af kontraktudløb. Klubberne og agenterne plejer at presse de unge til forlængelser, hvis de vil blive ved med at spille, men Kylian Mbappé har stået fast.

Derfor bør Manchester-klubberne, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, FC Barcelona, Bayern München, ja selv de noget gældsplagede italienske topklubber byde alt, de overhovedet kan få sig selv til.

Kylian Mbappé kan meget vel sidde på Ballon d'Or sammen med Erling Haaland i de kommende fem-ti år, og at man som klub så endda kan forhandle frit med ham lige nu legitimerer i min bog både lønninger på fem, seks og syv millioner kroner om ugen, når vi vel at mærke taler om en spiller, der ikke skal betales transfer for.

Jeg ved godt, at Mbappé-lejren givetvis har signaleret, at man kun vil Real Madrid, men det er simpelthen for skørt, hvis ikke i det mindste et par af klubberne med pengene til det forsøger sig.

Ingen er vel i tvivl om, at forwarden er pengene værd, og det allerværste, der kan ske, er et høfligt nej, og måske at den nuværende førsteangriber bliver lidt knotten. Det burde forsøges, uanset om pilen overvejende peger mod Real Madrid eller en overraskende forlængelse i Paris.