• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Transferdommen: SL-klub er under pres

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er dyrt at være dygtig og billig, skriver Tipsbladets chefredaktør.

Af Troels Bager Thøgersen

Transferdommen er fra Tipsbladet fredag den 14. januar

Viborg FF klarede sig fantastisk flot i 2021 med en sikker oprykning og et oprykker-efterår i Superligaen, hvor man spillede sig til et væld af afslutninger og overvintrer et godt stykke fra nedrykningsstregen.

Men Viborg FF er også den Superliga-klub med det klart mindste budget, og det har klubben fået at føle her i januar, hvor man er under pres fra flere sider via transfermarkedet.

Det var egentlig en fin handel at sende angriberen Sebastian Grønning til Suwon Bluewings i Sydkorea i sidste uge.

Viborg FF får et beløb tæt på en million euro, 7-8 millioner kroner, for angriberen, der kom frem til meget i efteråret men også burde have scoret mere og ligget tættere toppen af topscorerlisten.

Det er et flot beløb, når man har så få penge som Viborg FF og så få store salg i nyere klubhistorie at pege på, og når angriberen havde 18 måneder tilbage af kontrakten.

Men at finde en ny angriber, der kan score mål i Superligaen, er ingen nem opgave, og VFF skal gerne ramme rigtigt, når man i løbet af de næste to-tre uger får den nye mand på plads (eller henter to-tre nye folk for pengene).

Problemet for VFF er, at det ikke stopper her.

Den unge hollandske midtstopper Lars Kramer spillede også et flot 2021, og med udløb allerede til sommer tiltrækker han sig interesse fra større Superliga-klubber, herunder Randers FC og Brøndby IF. Han kunne lyde som en spiller, der gerne vil videre, så ham skal man også holde et vågent øje med og måske hente en afløser for, hvis man ender med at ville sælge ham i slutningen af januar.

Det er nok stadig et par trin væk, men for både AaB og for Randers FC giver det god mening at holde øje med den populære VFF-træner Lars Friis, hvis de to klubber pludselig står uden cheftræner.

I Aalborg afventer man, om Martí Cifuentes ender i Hammarby 1. marts, eller om svenskerne hoster op med den nødvendige kompensation. Derefter er Randers' cheftræner, tidligere AaB-spiller Thomas Thomasberg, et oplagt bud som afløser, og lykkes det ikke med Thomasberg, vil Lars Friis også være en mulig løsning.

Og mangler Randers en afløser for Thomasberg, er den ligeledes grundige og analytisk anlagte Lars Friis der et udmærket bud på en ny cheftræner.

Selvfølgelig har Viborg FF's ledelse og ejere noget at sige her, men de første 14 dage af transfervinduet har vist, hvordan gode overpræstationer i forhold til et lille budget hurtigt kan tiltrække opmærksomhed.

En opmærksomhed, der ikke er nogen hjælp på kort sigt, hvor man meget gerne skal overleve i de sidste 15 runder af Superligaen, hvor 10 og 11 point ned til SønderjyskE og Vejle trods alt ikke er Mission Accomplished.