Tipsbladet stiller skarpt på Superligaens søndagens guldkamp mellem FC Midtjylland og Silkeborg IF.

3-2 Aral Simsir (53')
3-3 Callum McCowatt (82')

Kampens bedste:

FC Midtjylland

Thomas Thomasberg tog konsekvensen af, at FC Midtjylland var nede 0-2, så groggy ud og pinedød skulle op at vinde.

Ud med Charles og Henrik Dalsgaard, der havde haft en svær første halvleg, og ind med Joel Andersson og så Aral Simsir.

Nu skal vi jo passe på med årsagssammenhænge i fodbold og i livet generelt, men vi kan i hvert fald konstatere, at FC Midtjylland kom bragende, som vi har sjældent har set selv det hold gøre i en anden halvleg, når en nederlag skulle vendes, og på syv helt vilde minutter gik FCM fra 0-2 til 3-2, det sidste mål sat ind af førnævnte Aral Simsir.

Var det held? Dygtighed? En syvende sats for at ramme helt de rigtige udskiftninger?

Det er svært at sige lige nu, men Thomas Thomasberg fik i hvert fald gjort et eller andet ved det hold i pausen, og det indbringer ham den sjældne ære at være en træner, der bliver udpeget til kampens bedste her hos Tipsbladet på en dag, hvor meget var nervøst for FC Midtjylland på vejen til et guld, selv den vildeste FCM-fan havde haft svært ved at tro på i pausen nede 0-2.

FCM's cheftræner er altid den, der får mest kredit, men der spillede han en hovedrolle i et usandsynligt FCM-mesterskab, der ud over trofæet nærmest sikrer FCM en tur i Europa og en kæmpe pose millioner kroner.

Silkeborg IF

Amen sikke et svirp, Tonni Adamsen kan få på en fodbold.
'Det var jo ikke en gang en chance' udbrød en sidemand på stadion, og selv om han ikke havde helt ret, var det dælme tæt på.

Silkeborg IF hentede Tonni Adamsen, før Hvidovre for alvor var hot i 1. Division, og selv om måltotalen i denne sæson ikke står mål med sidste års, er der her bare tale om en gennemført god boldspiller, der sagtens kan blive en decideret Superliga-profil i næste sæson, selv om han dårligt nok vækker opsigt uden for Silkeborg og Søhøjlandet her i 2024.

Den slags divisions-juveler forstår de sig på i Silkeborg, mens FCM-forsvaret altså ikke gjorde det i den fase, hvor man kunne have lagt pres på Brøndby ved at score på en af de tidlige og store chancer men i stedet indkasserede ved først givne lejlighed.

Kampens værste:

Til FC Midtjyllands træning i fredags talte spillere og trænere om det særdeles vigtige i at spille sin egen kamp, begynde godt, og da gerne få en tidlig scoring for at lægge pres på Brøndby.

Nuvel, Silkeborgs chancer til de første to scoringer hørte relativt til i småtingsafdelingen – et drøn af Tonni Adamsen og Oliver Sørensens styring af bolden op i hjørnet bag holdkammeraten Jonas Lössl.

Men det er vel indlysende, at det er fuldstændig katastrofalt af FC Midtjylland overhovedet at tillade Silkeborg at komme til de chancer, hvor Silkeborg i nogen grad fanger FC Midtjylland ude af balance.

Det er jo vanvittigt og grænsende til det sløsede, at det kan ske ved 0-0 og 0-1 med masser af tid på uret. Fair nok, hvis man i 89. minut spiller en 1-2-7-formation i forsøget på at få det ene mål, der gør holdet til dansk mester, men det kan bare ikke nytte noget efter sølle 13 minutter.

Det kan ikke nytte noget, at Silkeborg spiller en så flot halvleg, er fortjent foran, og så lukker tre mål ind på syv minutter. Der manglede SIF virkelig noget coolness og, strategi eller ej, at man trådte på bolden og fik afbødet stormen. Det er for ringe, og det skal SIF kunne gøre bedre.

Kampens detalje:

Aral Simsir kattepote ved 3-2 var så vild.

Manden, der ramte stolpen i 89. minut mod FC Nordsjælland i en tilsvarende situation, så FCM måtte nøjes med 3-3 i stedet for for en 4-3-sejr og overhånd til sidste spillerunde, følte bolden ind ved Nicolai Larsens venstre stolpe til at toppe syv minutter, vi sjældent har set magen til i Superligaens historie.

Simsir var kommet ind ved pausen og var straks med til at skabe uro efter den ekstremt hurtige scoring af Franculino, og sådan en afslutning.

Simsir knyttede næven i jubel, da AGF's scoring til 2-1 kom på tavlen i Herning, og det var i sandhed nogle historiske minutter, forwarden spillede en hovedrolle i efter en forårssæson, der har været udfordrende for FCM's tekniske stærke dribler.