Video : Tipsbladet
Generelle

Vanvid! Guld værd for FCM før FCK og BIF-dueller

KOMMENTAR: FC Midtjylland vandt med ni mand en fodboldkamp, jeg sjældent, hvis nogensinde, har oplevet magen til på stadion.

ÅRHUS (Tipsbladet): Ok, betydningen er selvfølgelig ikke i nærheden af Horsens-Brøndby i 2018, hvor Bo Henriksens hold på utrolig vis snuppede guldet fra Brøndby med en sidsteøjebliks-udligning og sendte det til FC Midtjylland.

Men at FC Midtjylland med ni mand vinder efter at have været domineret totalt og kæmpet med alt, de havde, bare for at få et point.

Wow. Bare wow!

Mikael Anderson kunne have scoret hattrick den første halve time, hvor han dominerede på AGF's venstre side og kørte FC Midtjyllands defensiv rundtosset.

Troels Bager Thøgersen
Journalist og kommentator

Jeg troede simpelthen ikke mine egne øjne, da Charles løb fri igennem AGF's forsvar og scorede til 3-2. Publikum havde det, bedømt på grimasserne, præcis på samme måde.

Hvordan kunne det ske?

Det var ikke en god reklame for det fodboldfaglige niveau i Superligaen, dertil var kampen for rodet og banen for dårlig.

Men sikke en fight, sikke et drama og sikke en omgang underholdning, vi fik her i Århus, hvor det ikke kun er kulden, der får mig og mine hænder til at ryste her på de midlertidige pressepladser på Nedre C på det ombygningsramte stadion.

FC Midtjylland startede R-Æ-D-S-E-L-S-F-U-L-D-T.

Hold fast, hvor stod holdet dårligt på banen i en uvant formation med tre midtstoppere og wingbacks, fordi der ikke var nogen at spille med på højre back på grund af skader.

Mikael Anderson kunne have scoret hattrick den første halve time, hvor han dominerede på AGF's venstre side og kørte FC Midtjyllands defensiv rundtosset.

Paulinho og Sverrir Ingi Ingason fik røde kort, de, hårdt dømt eller ej, jo helst ikke skal få.

FC Midtjyllands forsvar var allerede ombygningsramt med førnævnte problemer på højre back og Mads Bech Sørensens afbud – nu bliver det da virkelig reserverne, der skal trække den hjem mod FC København på fredag i et brag af en kamp, FC Midtjylland også meget gerne skal have udbytte af.

Men hvis sidste uges Brøndby-sejr over FC Midtjylland var et kæmpe moralsk boost til Brøndby i guldkampen, må søndagens afsindige drama i Århus da så sandelig også være det for FC Midtjylland, selvom de især den første halve time spillede en ringe kamp.

For AGF: Av for en mavepuster!

Århusianerne spillede faktisk bedst, da FC Midtjylland var 11 mand – selv om man bestemt kom til chancer og naturligvis skabte nok til at få ét eller tre point, blev spillet også mere afbrudt, da FCM naturligt stillede sig længere tilbage i takt med, at dommeren hældte forsvarsspillere ud.

0-0 i Vejle og nu 2-3 mod FC Midtjylland.

Der er bestemt fodbold i det her AGF-mandskab, og den her kamp er på mange måder uden for nummer, så vanvittig var den.

Men AGF skal indlysende til at finde måder at vinde kampe på, og der var forståeligt nok meget skuffede miner på AGF'erne, da de efter kampen talte med journalisterne i Søjlehallen under den nu ombygningsramte tribune.

Foråret er stadig ungt, ja det begynder ikke før fredag, hvor FC Midtjylland og FC København mødes til en potentiel guldkamp i Herning.

Men AGF skal i gang, og så godt, spillet var den første halve time, så meget desto mere ondt må det gøre nu.

Det bliver nogle hårde arbejdsdage på Fredensvang, for det er nu, AGF skal strikke 90 gode minutter sammen.