Foto: Imago
1. division

Bombe i dansk klub - nu får de påkrav om betaling

Fremad Amager har fået et påkrav fra Spillerforeningen på vegne af 20 spillere.

Et nyt kapitel kan skrives i skodfortællingen om Fremad Amager.

Tipsbladet har kunnet fortælle, at 2. divisionsklubben har flere 100.000 kroner i udeståender til blandt andet agenter, tidligere ansatte og som minimum én dansk klub. Det førte til, at klubben erklærede sig insolvent, som vi kunne afsløre.

Onsdag havde klubben så ikke betalt løn til flere af sine spillere. Derfor har Spillerforeningen netop sendt et påkrav på vegne af 20 lønmodtagere.

Det fortæller vicedirektør i Spillerforeningen, Allan Reese, til Tipsbladet.

- Påkravet gælder i tre dage og skal teoretisk set betales på tirsdag. Hvis ikke det sker, vil spillerne så have mulighed for at hæve sine kontrakter. Det vil så være en naturlig konsekvens at kræve erstatning for restkontraktsummen.

Fremad Amagers ejer, Lars Hein, har fortalt til bold.dk, at der er sket en fejl i klubbens lønudbetaling, så én person har modtaget 500.000. Det er altså disse penge, som man skal have overført tilbage inden tre dage og fordelt til de 20 spillere, som endnu ikke har modtaget sine penge.

Sker det ikke, så kan de 20 spillere ophæve sine kontrakter med Fremad Amager. De vil dog stå i en knap så gunstig position, da transfervinduet i Danmark vil være lukket og man derfor ikke kan skrive med andre danske klubber.

Derfor skal man se mod Norge eller Sverige, hvor transfervinduet holder længere åbent end det danske.