Video : Tipsbladet
1. division

AaB henter svensk midtbanespiller

AaB har sikret sig en svensk midtbanespiller fra 1. januar 2024.

AaB topper 1. division, men de er allerede i gang med at forstærke deres kandidatur til at tage den direkte oprykning til Superligaen.

Det gør man med den svenske midtbanespiller Daniel Ask, som kommer til AaB fra Västerås Sk i den næstbedste svenske række. Det oplyser AaB på i en pressemeddelelse.

- Allerede i sommer var Daniel Ask på vores radar, og vi har fulgt ham tæt igennem hele efteråret, hvor han netop har sluttet en flot sæson. Som type begår Daniel Ask sig på den centrale midtbane, hvor han bidrager med spilintelligens og en pasningssikkerhed, der ofte går gennem linjerne fremad banen, siger Ole Jan Kappmeier om tilføjelsen.

24-årige Daniel Ask kommer til AaB på en fri transfer, da hans kontrakt med Västerårs SK udløber ved årsskiftet. Selv glæder han sig til de nye udfordringer i dansk fodbold.

- Jeg har fået et godt indtryk af byen, faciliteterne, fansene og stemningen omkring AaB’s kampe, og gennem mine samtaler med folk i klubben blev jeg meget opsat på at komme hertil. Ikke mindst efter min snak med Oscar (Hiljemark, cheftræner i AaB, red.), som har givet mig en god fornemmelse af, hvad jeg kan bidrage med på et i forvejen stærk mandskab fuld af kvalitetsspillere.

- At komme til AaB er for mig et karrieremæssigt skridt opad, fordi kvaliteten i dansk fodbold er højere end i Sverige, og jeg håber, at jeg kan være med til at hjælpe AaB med at vende tilbage til den bedste danske række, hvor klubben hører til. Det er ambitionen i første omgang, og lykkes det, vil jeg også gerne være med til at opnå store ting, ligesom klubben historisk set har gjort, lyder det fra Daniel Ask.

Midtbanespilleren har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2027 med AaB. I den netop overståede sæson blev han kåret til den bedste midtbanespiller i Superettan, hvilket hjalp Västerås med at rykke op i Allsvenskan.