Video : Tipsbladet
1. division

AaB med blodrødt regnskab: Sådan vil de vende det

AaB kom ud af 2023 med et underskud på over 34 millioner kroner.

AaB rykkede i sidste sæson ud af Superligaen, og det er ikke kun inde på banen, at man har kunne rynke på næsen af nordjyderne. Det gælder også på økonomi-fronten, hvor det heller ikke er kørt.

Tirsdag har Aalborg-klubben præsenteret regnskabet for 2023, som har givet et resultat på minus 34,4 millioner kroner efter skat. Det svarer til det, som klubben meldte ud om forventningerne tilbage i september.

Som en del af årsagen til det store underskud er der blandt andet sket et fald på transferaktiveteterne, hvor man kun havde et overskud på 5,2 millioner sammenlignet med 17 millioner året før.

Derudover har der været et fald på 4,1 millioner på samarbejds- og sponsoraftaler, som skal findes i nedrykningen til 1. division.

I en pressemeddelelse fortæller den nye AaB-direktør Michael Tuxen Boll om regnskabet, at det naturligvis ikke er tilfredsstillende, men at man har sat gang i en turnaround. 

- Konkret ønsker vi at udvikle AaB strategisk, så vi organisatorisk og kommercielt kan gro, og operationelt vil vi aktivt stræbe efter at erobre nyt terræn og derigennem vinde markedsandele for at flytte os i en positiv retning. Dette skal skabes gennem en tæt relation med blandt andre vores fans og det lokale og regionale erhvervsliv, siger han og fortsætter:

- I den sportslige sektor er vi allerede i gang med en videreudvikling, hvor AaB Akademiet er i centrum. Vi ønsker at skabe en bæredygtig forretning og klub, hvor det langsigtede mål er at skabe et 3F Superligahold, som kan være konkurrencedygtigt i toppen af dansk fodbold, lyder det fra AaB-direktøren.

Han peger endvidere på, at den målsætning bygger på, at udvikle talenter fra deres akademi til et fremtidigt Superliga-hold og videre til udlandet.