• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division /ritzau/

AC Horsens sælges til amerikansk investor

Foto: Getty Images

Carlisle Capital Corporation overtager cirka 55 procent af aktierne i Horsens og tilfører 27 millioner kroner.

Af /ritzau/

Mere end 99 procent af aktionærerne i AC Horsens har på en ekstraordinær generalforsamling stemt ja til at sælge fodboldklubben til amerikanske Carlisle Capital Corporation for 27 millioner kroner.

Det oplyser bestyrelsesformanden i Horsens, Claus Olsen.

Mindst to tredjedele af aktionærerne skulle stemme for, før at overtagelsen gik igennem. Carlisle Capital sidder med aktieemissionen nu på cirka 55 procent af aktierne i klubben.

- Jeg synes, det er super spændende, at vi får den mulighed for at bringe AC Horsens videre, fra der hvor alle de gamle koryfæer har bragt det til.

- Men jeg ved også godt, at der ligger en masse arbejde nu med de penge, vi får til, siger Claus Olsen.

Overtagelsen betyder også, at der onsdag aften blev foretaget valg til en ny bestyrelse.

Bill Binnie, der står i spidsen for Carlisle Capital, bliver bestyrelsesformand, mens hans to sønner, Adam og Colin Binnie, også tiltræder bestyrelsen ifølge Horsens Folkeblad.

Derudover kommer amerikanske Scott Donnelly også til at spille en hovedrolle i fremtidens Horsens.

Donnelly, der er tidligere first team scout i Manchester United, træder ligeledes ind i bestyrelse, ligesom han skal bidrage med sin fodboldviden i det daglige arbejde.

- Det næste skridt er, at Scott Donnelly, der bidrager med det sportslige, ankommer med Colin Binnie på mandag, hvor de skal holde møder med vores cheftræner, sportschef og direktør for at udvikle tingene, siger Claus Olsen, der selv bliver det femte og sidste medlem af bestyrelsen.

Han har tidligere lagt vægt på, at amerikanerne kommer ind med tålmodighed og intentionen om, at forandringerne skal ske over tid.

- Vi skal ikke brænde 25 millioner af på at prøve at nå en oprykning i denne sæson. Vi skal lave en plan, der rækker frem, så når vi rent faktisk rykker op, så har vi også et bæredygtigt fundament at stå på, har Claus Olsen tidligere sagt.

/ritzau/