Akpoveta reddede Brønshøj i mose-derby
1. division

Brønshøj var på vej mod et nederlag til AB i torsdagens mose-derby, men Oke Akpoveta reddede hvepsene.

De to naboer og arvefjender Brønshøj og AB ligger begge og roder i den tunge ende af tabellen i NordicBet Ligaen. Brønshøj på sidstepladsen og AB lige akkurat på den rigtige side af nedrykningsstregen, men kun med to point imellem dem før torsdagens mose-derby på Tingbjerg Ground. Der var med andre ord en masse på spil i nabokrigen.

Og det lignede længe, at AB skulle trække sig sejrrigt ud af opgøret. Med få minutter tilbage førte Gladsaxe-klubben 1-0 og var en mand i overtal, men i slutminutterne udlignede Oke Akpoveta for Brønshøj.

AB bragte sig hurtigt foran på Tingbjerg Ground. Det var således blot spillet tre minutter, da Nichlas Rohde stod det rigtige sted i Brønshøj-feltet og gjorde det til 1-0.

Opgøret var mere intens og dramatisk, end det var velspillet og chancerigt, og med 12 minutter tilbage blev det for alvor dramatisk, da Brønshøjs Mads Gabel fik direkte rødt kort. I samme situation fik også Aleksandar Lazarevic og AB's Nicolai Høgh gult kort.

Med en mand i overtal og med få minutter tilbage lignede det en sejr til AB, men så slog Oke Akpoveta til. Efter 85 minutter dumpede et hjørnespark ned for fødderne af den tidligere Brøndby-spiller, der kvitterede ved at banke bolden i nettet til 1-1, som også blev kampens slutresultat.

Resultatet betyder, at afstanden mellem Brønshøj og AB forbliver uændret, og dermed kan begge mandskaber risikere at være under stregen, når skærtorsdag er omme. Det kræver, at Fredericia besejrer Vendsyssel.