Video : Tipsbladet
1. division

B.93 kyles ud af Østerbro Stadion

B.93 skal finde en ny hjemmebane i næste sæson. Østerbro Stadion skal renoveres.

B.93 har til dagligt hjemmebane på Østerbro Stadion, men det kommer til at ændre sig for en stund i næste sæson. Her bliver NordicBet Liga-klubben nemlig tvunget væk fra egen andedam.

Det fremgår af et notat fra Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, som Tipsbladet er kommet i besiddelse af. Bold.dk var først til at omtale sagen.

Årsagen er, at der skal etableres varme på Østerbro Stadion, der er nabo til Parken, og det arbejde ventes at stå på frem til 31. juli 2025. I den tid kan B.93 ikke optræde på sin normale hjemmebane.

Det er et krav til alle klubber i Danmarks næstbedste række, at man har varme i banen, men siden i sommer har B.93 haft en dispensation, så man alligevel har kunnet spille på Østerbro Stadion. Fra næste sæson går den dog ikke længere.

Ifølge Tipsbladets oplysninger var det meningen, at renoveringen allerede skulle være gået i gang i starten af det nye år, og at B.93 skulle have spillet deres hjemmekampe i den resterende del af indeværende sæson i enten Valby eller Vanløse, men sådan er det ikke endt. 

Årsagen til forsinkelsen skyldes udfordringer i udbudsprocessen. Københavns Ejendomme kunne af forskellige årsager ikke finde tilstrækkeligt med bydere til opgaven på Østerbro Stadion, og derfor valgte man at annullere udbudsprocessen.

I næste sæson kan B.93 hverken låne en hjemmebane i Valby eller Vanløse, da der heller ikke her er varme i banen. Det er derfor uvist, hvor B.93 i næste sæson skal spille klubbens hjemmekampe. 

Forventningen er, at et nyt udbud igangsættes i foråret 2024 med projektopstart mod slutningen af samme år.