Foto: Privatfoto
1. division

Bizar arbejdsdag i Danmark: Den var helt gal

Tirsdagens arbejdsdag i Næstved blev lidt anderledes, end den danske dommer Philip Warburg havde indstillet sig på.

Tirsdag aften blev en lidt anderledes arbejdsdag, end den danske dommer Philip Warburg var forberedt på.

Han var indkaldt til at være fjerededommer i 1. divisionsopgøret mellem Næstved BK og FC Helsingør. Mostafa Seyfi passede fløjten på banen, men efter seks minutter kunne Philip Warburg fra sin plads mellem trænerbænkene se sin kollega falde til jorden og tage sig til anklen.

Kort efter vidste Philip Warburg, at han skulle i aktion. Det fortæller han til Tipsbladet.

- Mostafa siger: "den er helt gal, og at han ikke kan dømme længere." Der ved jeg så, at jeg hurtigst muligt skal gøre mig klar. Men jeg skal også være i balance, for jeg skal have skiftet tøj og have skiftet ledningerne til headsettene. Inden jeg sætter kampen i gang, skal jeg også lige nå at have lidt varme i kroppen, så jeg ikke også ender med en skade.

Mens Mostafa Seyfi blev båret fra banen af en holdlæge, gjorde Philip Warburg sig mentalt og fysisk klar på, at hans arbejdsdag blev med lidt flere kampafgørende aktioner.

- Jeg har ikke prøvet at være i sådan en situation, men det handlede for mit vedkommende om at få ro på og ikke skynde mig ud af omklædningen igen, efter at jeg havde været dernede. Jeg tog mig den nødvendige tid for at være mentalt klar i hovedet, siger Philip Warburg og tilføjer:

- Det handlede lige om at komme ind i kampen, og der findes jo mange forskellige dommertyper. Det kan være, at Mostafa gør det på en måde, og jeg gør det på en anden måde. Men det var ikke noget, der fyldte for mig. Der gik lige et par minutter, og så tror jeg, at spillerne kendte til min linje. Man prøver altid at tilpasse linjen til holdene og spillerne på banen.

Mens Philip Warburg dømte opgøret færdig, der iø vrigt endte 2-2, overtog linjedommeren tættest på de to trænerbænke opgaverne som fjerdedommer.

- Nogle af mine dommerkollegaer har skrevet til mig. Jeg har også godt set, at det er kommet lidt op i medierne, men det er ikke noget, som jeg har tænkt videre over. Jeg synes selvfølgelig, det er mega synd for Mostafa, at han er blevet skadet, siger Philip Warburg, der ikke kender omfanget af dommerkollegaens skade.

Den pludselig dommertjans i Næstved er den blot anden i 1. division for Philip Warburg. Tilbage i 2022 fik han debut i den næstbedste danske række, da han dømte et opgør på Sundby Idrætspark mellem Fremad Amager og Vendsyssel FF.

Han har dømt omkring 50 kampe i 2. division, mens han også har passet fløjtet i Reserveligaen og Kvindeligaen. Den 26-årige dommer drømmer dog stort.

- Jeg har stadig ambitionerne og visionerne, men jeg ved også godt, at der er en ting, som hedder alder. Men jeg føler stadig, at jeg har muligheder for at gå hele vejen.

- Det handler om at sætte nogle delmål, og der er det første at komme op i Superligaen, og derfra vil det selvfølgelig være at komme ud i Europa.

Philip Warburg afslutter iøvrigt med at fortælle, at banen, som på tv-billederne så meget knoldet ud, og som også har modtaget kritik efterfølgende, blev godkendt af sikkerhedsfolk, klubberne og dommerteamet inden kickoff.

I afspilleren øverst i artiklen kan du se episoden, hvor Mostafa Seyfi bliver skadet og må bæres fra banen på ryggen af en holdlæge.