• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bjelland har fundet lykken: Er ikke så fin på den

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Bjelland nyder igen at gå på arbejde hver dag, og han satser på, at han har flere gode sæsoner i sig.

Af Ole Hoffskov

Andreas Bjellands karriere startede i Lyngby Boldklub, og det ser også ud til, at den slutter i den kongeblå trikot.

Det er i hvert fald, hvad der er lagt op til, efter at den tidligere landsholdsspiller er vendt tilbage til sin barndsomsklub. I sommerens transfervindue blev midtstopperen udlejet fra FC København til Lyngby.

Inde midt i København var der ikke udsigt til spilletid, men det er der ude i forstaden hos Lyngby.

- Det er dejligt at være tilbage. Det er en klub, der betyder rigtig meget for mig, og det er en klub, hvor jeg har brugt mange timer som ungdomsspiller og som senior. Det var naturligt for mig at komme tilbage, og her er stadig mange af de samme mennesker omkring klubben. Det føles lidt som at være kommet hjem. Det er dejligt at være en del af et omklædningsrum, hvor jeg føler mig værdsat og har lyst til at være.

- Jeg har altid haft en idé om at slutte, hvor det hele startede, og kunne give noget tilbage til klubben på et tidspunkt, hvor jeg stadig kan bidrage. Det har altid ligget i mig, at jeg gerne ville tilbage til Lyngby, siger Andreas Bjelland til tipsbladet.dk.

Den 33-årige midtstopper var én af flere topspillere, der kom med en check, da Lyngby Boldklub for nogle år siden var ved at gå konkurs, og Andreas Bjelland kan derfor kalde sig spillende medejer af klubben.

En klub, der på mange måder ligner den, han som ung forlod i 2009.

- Klubhuset er det samme, og kælderen ligner sig selv, men der er selvfølgelig sket en del omkring ejerkredsen. Der er en masse spændende ting på vej med et stadion i udbud og en stadig spirende ungdomsafdeling. Jeg synes, det er en god klub med gode værdier og en god kultur. Her er selvfølgelig professionelle rammer, og vi presser hinanden, men Lyngby er et rart sted at være, siger Bjelland.

Midtstopperen er noteret for 29 landskampe for Danmark, og det er blot et år siden, at han spillede kvartfinale i Europa League for FC København mod Manchester United.

Nu består hverdagen af kampe mod Jammerbugt, Nykøbing FC og de øvrige hold i landets næstbedste række.

- Det er, som det er. Det var, hvad der var af muligheder lige nu, og vi har en drøm om at rykke i Superligaen, og det vil jeg gerne være en del af, siger Andreas Bjelland og fortsætter:

- Vi spiller på nogle lidt mindre stadions, og rammerne er meget ydmyge, men jeg er ikke så fin på den. Jeg spillede på mange af de samme stadions, da jeg tidligere spillede 1. division med Lyngby, så jeg har prøvet det før, men det er klart, at det er noget andet, når man kommer fra FC København, som er den største klub i Skandinavien. Men jeg kendte godt præmissen og har ingen problemer med det.

Andreas Bjelland har foreløbig spillet seks kampe for Lyngby siden sit comeback i klubben - to i pokalturneringen.

- Jeg synes, det er gået okay. Jeg skulle lige i gang oven på en skade, men jeg har kunnet bidrage og være med. Alt i alt ser det fornuftigt ud, og jeg synes, vi har et godt hold, hvor vi presser hinanden, siger midtstopperen.

33-årige Andreas Bjelland har ikke indgået en kontrakt for næste sæson, og han har næppe mange år tilbage i sig på højeste niveau. Han håber dog, at han har flere, og han ved godt, hvor han helst vil tilbringe dem.

- Jeg håber og tror, jeg har flere sæsoner i mig. Jeg er i en klub, hvor jeg føler mig værdsat, og det nyder jeg. Forhåbentlig kan jeg fortsætte i Lyngby. Drømmescenariet er, at vi rykker op, og jeg indgår en ny aftale med Lyngby, slutter Andreas Bjelland.

Lyngby Boldklub er på tredjepladsen i NordicBet Ligaen. De kongeblå har en kamp i baghånden i forhold til de øvrige tophold, fordi lørdagens opgør mod Vendsyssel FF blev afbrudt. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020