• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Jacob Quvang

Officielt: Daniel Agger færdig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Daniel Agger og Lars Jacobsen stopper i HB Køge efter en skuffende sæson.

Af Jacob Quvang

De to tidligere landsholdsspillere stopper som trænere i HB Køge efter denne sæson. 

Det melder klubben på sin hjemmeside fredag formiddag.

Dermed nåede duoen at stå i spidsen for NordicBet Liga-holdet i to sæsoner. Begge havde kontrakt til og med denne sommer, men da aftalerne blev indgået for to år siden, var det med en hensigtserklæring om at forlænge samarbejdet med en sæson yderligere.

Det har stjerneduoen takket nej til ifølge HB Køge. 

Daniel Agger beskriver selv timingen som den rette.

- Beslutningen om at stoppe har modnet sig de seneste måneder, og nu er timingen den rette. Vi var alle klar over, at det kunne blive en kamp for at undgå nedrykning i denne sæson, og vi tabte også for meget på et tidspunkt. I den situation rykkede alle tæt sammen i bussen. Jeg har sat pris på hverdagen med de mange dedikerede mennesker, der er en del af HB Køge, og samarbejdet med staben og spillerne har været givende, siger Daniel Agger.

HB Køge ansatte de to for to år siden med store planer. Siden da er det gået ned ad bakke for klubben, der i begge sæsoner under Agger&Jacobsen er endt i nedrykningsspillet.

Klubbens direktør, Per Rud, vil dog gerne rose de to trænere.

- Jeg kan kun sige, at Daniel og Lars har arbejdet loyalt i to sæsoner under skiftende og vanskelige forhold. De har været fokuseret på at udvikle spillerne og skabe de bedste resultater. Også den kommende sæson skal vi holde igen og reducere yderligere i spillerbudgettet. Jeg har fuld forståelse for, at Daniel og Lars i det lys mener, at det er tiden at give faklen videre, siger han.

Han varsler ligeledes, at klubben vil spare penge til den kommende sæson, hvorfor der skal satses mere på ungdommen. 

Tipsbladet talte med Daniel Agger tilbage i april, hvor han sagde, at han og Lars Jacobsen blev lovet noget andet, end hvad projektet i HB Køge er endt ud i. Læs mere om det HER