• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Dansk klub henter landsholdsspiller fra Estland

Foto: FC Helsingør

Mihkel Ainsalu skifter til FC Helsingør på en fri transfer. Han kommer fra den bedste række i Ukraine.

Af Anders Dehn

Transfervinduet lukkede ganske vist for tre uger siden, men FC Helsingør har netop hentet en ny spiller. Estiske Mihkel Ainsalu kommer til Danmark på en fri transfer, efter han fik ophævet sin kontrakt med ukrainske PFK Lviv.

24-årige Ainsalu havde før skiftet til Lviv i sommer spillet hele sin karriere i Estland, hvor han blandt andet vandt fire mesterskaber og var med til at spille Champions League-kvalifikation. Han har også 13 landskampe bag sig.

- Mihkel har vist højt niveau til træning og virker som en rigtig god og meget professionel spiller. Vi er overordnet set godt tilfredse med vores trup, men lige præcis den centrale midt, hvor Mihkel spiller, er et af de steder, hvor vi synes vi måske manglede lidt bredde, siger sportslig ansvarlig Brian Gellert.

- Vi får en dygtig boks-til-boks-spiller, der også kan spille den defensive midtbane, så han passede lige på profilen. Vi har gode, unge spillere, der på sigt banker på til pladsen, men lige nu og her ville vi gerne have en spiller ind, der kunne styrke os med det samme, da vi skal spille hele 14 vigtige kampe på meget kort tid, i et meget sammenpresset kampprogram. Så da muligheden bød sig for at få en spiller en i den her kaliber, slog vi til.

Mihkel Ainsalu har prøvetrænet hos FC Helsingør i den seneste uges tid og glæder sig over skiftet.

- Trænerne var interessede i mig, og jeg synes, niveauet her er godt. Det er en trup med mange unge, talentfulde spillere, og dem, jeg har forhørt mig hos, sagde, at FC Helsingør er en klub, der gerne vil spille god fodbold. Jeg ser det som en god udfordring og et godt sted at udvikle mig.

Klubben oplyser ikke, hvor lang hans aftale er, men ifølge Transfermarkt løber den ud til sommer.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus