1. division Victor Risager

Dansk klub skal sælges videre: Lad os være ærlige

Foto: FC Helsingør

FC Helsingørs amerikanske ejere fastslår, at han ikke er i klubben i 25 år.

Af Victor Risager

For snart tre år siden blev FC Helsingør købt af en amerikansk investorgruppe, anført af Jordan Gardner, og siden har klubben haft en stor sportslig fremgang. Dermed nærmer klubben sig også det punkt, hvor den skal sælges videre, erkender ejeren over for The Ringer.

Selvom de rykkede ned fra NordicBet Ligaen til 2. division kort efter den amerikanske overtagelse, rykkede FC Helsingør straks op igen. Og nu topper de NordicBet Ligaen og flirter med et comeback til Superligaen.

Det betyder også, at Jordan Gardner og den amerikanske ejerkreds er tættere på at nå deres mål med klubben: At få klubben tilbage i Superligaen, etablere den og sælge den videre. 

- Hvis vi rykker op til Superligaen i år, vil klubben i hvert fald på papiret være væsentligt mere værd, end da vi købte klubben.

- For vores vedkommende skal der selvfølgelig være en form for exit-strategi på et tidspunkt. Vi ville lyve, hvis vi sagde, at vi ville være i FC Helsingør om 25 år. Lad os være ærlige. Dette er en lille klub, der har sine egne begrænsninger. Hvis vi kan komme op i Superligaen og blive en stabil klub, og det rigtige tilbud så kommer, vil vi selvfølgelig altid lytte til det, siger Jordan Gardner til The Ringer.

Jordan Gardner fortæller til selvsamme medie, at der er et stort potentiale i europæiske klubber for amerikanske investorer.

- Forretningsdelen, hvis du vil kalde dem det, i de fleste europæiske fodboldklubber drives simpelthen ikke godt eller effektivt. De er så nødlidende klubber og aktiver, at hvis du som amerikaner ved, hvad du laver der, så kan du tilføje værdi. Der er muligheder baseret på det faktum, at [europæisk] sport måske er 50 år bagud i forhold til nordamerikansk sport, når det kommer til kommercialisering, professionalisering, kampdagsoplevelser, gæstfrihed og så videre. Det er lysår bagud på alle disse fronter, siger han.

FC Helsingør, som den amerikanske investorgruppe købte for lige over syv millioner danske kroner, er aktuelt nummer et i NordicBet Ligaen. De har to point ned til Lyngby på andenpladsen inden foråret.