Video : Tipsbladet
1. division

Dansk back røg på mål: Skrækkeligt at kigge på

"Mystisk", "mærkelig" og "absurd". Det er ordene, som det tidligere Brøndby-talent sætter på sidste weekendes kamp, da forsvarsspilleren kort inde i anden halvleg havnede på kassen.

Oftest skal der en skade eller et rødt kort til, før en fodboldtræner vælger at hive sin målmand fra banen.

Ingen af delene var tilfældet, da Hillerød og SønderjyskE krydsede klinger i anden spillerunde af NordicBet Ligaen. Bagud 1-3 ved pausen valgte Hillerøds cheftræner Christian Lønstrup at pille målmand Alexander Jensen fra banen og stille med reservekeeper Thomas Gall fra anden halvlegs start.

Ingen på holdet havde tænkt tanken, at han kort inde i anden halvleg skulle blive præsenteret for et rødt kort. En fortvivlet spillertrup samledes i klynge, og måtte stille sig selv et atypisk spørgsmål midt på grønsværen.

- Kender vi overhovedet nogen, der kan stå på mål? I starten er det slet ikke mig, der skal stå. Det ender alligevel med, at det er mig, der ryger på kassen. Der var ikke nogen, der kunne stå på mål, så det var lidt ligegyldigt, hvem der tog den.

Sådan siger Hillerøds forsvarsspiller Gregers Arndal til Tipsbladet om øjeblikket, da Thomas Gall må gå fra banen. Men hvem skulle egentlig i første omgang have afløst Gall på kassen?

- Vi talte fra start om, at Witt [Jonathan Witt, red.], vores anfører, skulle stå på mål. Men så blev vi enige om, at det var bedre, at han blev ude i marken for at styre det hele.

Hvordan fandt I så ud af, at det skulle være dig?

- Jeg sagde bare, at jeg kan godt kunne tage handskerne, hvis ingen andre ville tage dem. Der var ikke den store diskussionsklub omkring det. Det var bare, hvis én meldte sig, så fik han handskerne.

Derfra var gode råd dyre for Gregers Arndal, der i knap 20 minutter holdt buret rent. Men to mål på fem minutter sendte Hillerød hjem med et 1-5-nederlag. De to indkasserede mål var tilsyneladende bedre end præstationen bag.

- Nu har jeg set kampen igen, og jeg kan jo se på min fodstilling og min målmandsteknik, at den ikke er speciel god. Det er næsten skrækkeligt at kigge på. Jeg tænkte ikke så meget derinde. Jeg kan ikke finde ud af at stå på mål, siger det tidligere Brøndby-talent, der blot har erfaring som målmand fra skolegården.

Nu kan han så skrive yderligere 45 minutter på målmands cv'et. Den øgede ekspertise som målmand har tilsyneladende også givet ham en rolle blandt rekrutteringspersonalet, der tidligere på ugen hentede Jonas Dakir i Randers FC.

- Det var mig, der signede ham. Ej, det har jeg sku ikke [givet ham nogle gode råd, red.]. Det tror jeg sgu, at han selv har godt styr på, siger Gregers Arndal, inden han konkluderer, at "absurd" nok er et meget retvisende ord for opgørets anden halvleg.

I midtugen tabte Hillerød 0-1 til Fremad Amager i pokalturneringen, mens Hvidovre er næste modstander i NordicBet Ligaen, og her tror venstre backen, der også kan spille i det centrale forsvar, på et godt resultat.

I afspilleren ovenfor kan du både se Gregers Arndal aktioner i kassen, og de to scoringer som han indkasserer.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.