Video : Tipsbladet
Superliga

Derfor er stor profil færdig i Superligaen

Raul Albentosa er færdig i Superliga-klubben Vejle Boldklub på trods af to år som anfører. Tipsbladet har talt med direktør Henrik Tønder om afskeden.

35-årige Raul Albentosa har sat kolorit på dansk fodbold med sin krigeriske karakter, men nu er tiden i Vejle forbi. 

Superliga-klubben har nemlig meldt ud, at Vejle-anføreren er færdig i klubben. 

Hans kontrakt løb ud 30. juni.

Der er det modsatte af dårlig stemning. Der er næsten kærlighed i luften.

Henrik Tønder
Vejle-direktør

Tipsbladet har talt med Vejle-direktør Henrik Tønder om Albentosas exit.

- Det er jo en beslutning, som vi tager i fællesskab. Jeg fokuserer mere på den flotte, flotte periode, som Raul har været her i klubben, siger Henrik Tønder til Tipsbladet.

Hvordan har I det med, at Raul Albentosa forlader klubben?

- Jeg tror, at vi i sjældne tilfælde kan have nogle perioder, hvor vi gensidigt har fået det optimale ud af det. Det er forstået på den måde. at jeg ved, at Raul har haft en fantastisk tid i Vejle, og jeg tror også, at Vejle Boldklub, fans og tilskuere har oplevet en mand, der har været dedikeret og virkelig gjort en forskel på og uden for banen. Det er på alle måder en stor glæde at opleve sådan noget.

Direktøren fortæller, at parterne har snakket om at forlænge opholdet, men det bliver ikke til mere.

- Hans kontrakt udløb, og der har selvfølgelig været en dialog omkring det fremtidige samarbejde. Det, som er besluttet fra begge parter, er, at samarbejdet ophører, men det gør det på en flot, flot note. Han var der igennem to år og var anfører. Han satte sit aftryk og sikrede Vejle, at klubben blev og tilbagevendte til Superligaen.

Så der er ikke dårlig stemning?

- Der er det modsatte af dårlig stemning. Der er næsten kærlighed i luften. 

Er der en af parterne, der har trukket i den ene retning i forhold til Albentosas exit?

- Generelt er der rigtig mange ting, der spiller ind, når det er en fælles beslutning. Det er ikke jo en enkelt ting, der gør, at facit bliver, som det bliver. Raul har jo familie et andet sted, end hvor han opholder sig. Der er mange gensidige overvejelser. Vi ser det her som det rigtige tidspunkt, og vi glæder os over den effektiv og det aftryk, som Raul har sat i Vejle Boldklub, og så ser vi fremad.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Vejle Boldklub

Der skal handles
Direktøren mener, at den 35-årige spanier har været en kæmpe gevinst for Vejle Boldklub. 

- Han er en kæmpe karakter. Han er helt enormt passioneret. Han er en spiller, der har været anfører, som folk har været glade for, også med den måde, han har båret logoet på. Så vil der være modstandere, der synes, at han var tilpas irriterende. Sådan er det jo med store karakterer.

- På den måde har han bidraget til vores kultur. Det viser sig, at selvom man er i en voksen alder som fodboldspiller, så har han stadig haft lysten til at lære. Det er jo noget, der inspirerer folk i Vejle Boldklub.

Nu mangler Superliga-mandskabet en vigtig mand i forsvaret, og derfor skal der handles i transfervinduet.

- Der er jo lagt en plan for transfervinduet, og den er vi i gang med at eksekvere på, så det siger sig selv, at vi skal gardere os på de positioner, hvor der er udskiftning, siger Henrik Tønder til Tipsbladet.

Raul Albentosa nåede at spille 79 kampe for Vejle Boldklub med otte mål til følge. 

Han kom til klubben i januar 2022. 

I løbet af karrieren står spanieren noteret for hele 93 kampe i La Liga for Eibar, Malaga og Deportivo La Coruna.