Video : Tipsbladet
1. division

Don Deedson vil væk fra OB - afviser milliontilbud

Don Deedson Louicius fik et tilbud, der kunne sikre ham hele ni millioner kroner, men han sagde nej. Han vil dog væk fra OB.

I OB var der få, som i den forgangne sæson levede op til forventningerne, men var der én, som gjorde dét, er det nok Don Deedson Louicius.

Han skiftede sidste sommer til Ådalen fra Hobro og kvitterede med at blive topscorer i klubben med otte mål i Superligaen.

Ikke desto mindre rykkede klubben ud, og den haitianske landsholdsspiller er klar i mælet - han vil væk fra klubben, så han kan fortsætte sin udvikling på højeste niveau.

- Med det år, jeg har haft i OB, er der muligheder for mig, så jeg kan spille på højeste plan i næste sæson. Jeg håber, at klubben vil acceptere, at jeg kan komme væk, siger Don Deedson Louicius og tilføjer:

- Det er rigtigt nok, at jeg selv har været med til at spille OB ned i 1. division, men jeg synes personligt, at jeg gjorde, hvad jeg kunne med en rigtig god første halvsæson og en okay anden halvsæson. Jeg beviste, at folk tog fejl, da de var usikre på, om jeg kunne være med i Superligaen.

- Nu har jeg spillet i 1. division i flere år, inden jeg kom til OB, og jeg vil ikke tilbage og spille på næsthøjeste plan i Danmark, hvis jeg kan undgå det. 1. division er faktisk en fin række og især god for unge spillere, men for mig er det ikke dét sted i karrieren, jeg er længere, så jeg håber, at OB vil være fair, hvis der kommer et acceptabelt bud.

Foto: Alamy

Det er der endnu ikke landet på OBs bord, men ifølge Tipsbladets oplysninger er klubbernes ryk på ham stigende, da såvel Häcken og Rapid Wien ønsker at hente den 23-årige kant, mens et ukrainsk tilbud, som kunne have sikret ham hele ni millioner kroner netto, er blevet afvist af spilleren selv.

- I sidste uge fik jeg et tilbud om at komme til Ukraine, men det ville jeg ikke med tanke på, at landet er i krig. Det var ellers et virkelig godt tilbud økonomisk, men det var bare usikkert for mig og min familie, så jeg venter på det næste. 

Tipsbladet fanger Don Deedson Louicius på ferie i Miami, og han forklarer, at han trods et transferønske om at komme væk fra Fyn naturligvis vil komme til opstarten i OB om godt en uges tid, hvis han ikke er solgt inden.

- Jeg har ikke snakket med ledelsen i OB siden den sidste kamp, fordi jeg tog direkte på landsholdsopgave, men jeg kommer helt sikkert til tiden og vil være professionel, hvis jeg ikke er skiftet til en anden klub. Jeg ved, at der er klubber fra andre europæiske lande og MLS, der følger mig tæt, så jeg håber, at det er et spørgsmål om tid, før jeg er solgt.

Don Deedson Louicius kom transferfrit til OB og har en kontrakt til sommer 2027 med fynboerne.