• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Victor Risager

Druktur med Van der Vaart rensede luften i EfB

Foto: Jan Christensen/Getty Images

VIDEO: En bytur med Rafael van der Vaart var med til at rense luften i EfB's spillertrup i sidste sæson, fortælles det i TV SYD's dokumentarserie.

Af Victor Risager

2021/22-sæsonen var turbulent for Esbjerg fB på mange punkter, og den var også plaget af uenigheder i spillertruppen. Blandt andet var der et meget omtalt spillerbrev til den daværende cheftræner Peter Hyballa, som ikke alle spillere skrev under på.

Det får man et indblik i i TV SYD’s dokumentarserie om Esbjerg fB’s sæson, "Esbjerg fB - Love it or leave it”.

Og her bliver det også fortalt, hvordan en bytur arrangeret af assistenttræner Rafael van der Vaart hjalp med at rense luften i truppen, efter at Peter Hyballa var blevet afløst af Roland Vrabec. 

- Jeg tog dem ud en aften for at drikke lidt vin. Så har alle nosserne til at sige sandheden til hinanden. Nogle gange er sandheden ikke rar, men i det mindste har du sagt sandheden. Og det er, hvad vi gjorde, siger Rafael van der Vaart i dokumentaren.

Angriber Emil Holten fortæller i dokumentaren om byturen:

- Det var mandag, og det var helt uhørt i den verden, vi lever i. Men vi gik op og fik noget pizza, og der var fri bar, og så de første to timer sad vi og hyggede os, hele holdet. Så samlede han os, slukkede musikken, fik crewt bag baren ud, og sagde, “prøv og her, vi skal have snakket alt igennem”.

- Det var hårdt og fandeme ikke sjovt for nogen, heller ikke for mig, og jeg sagde også nogle ting, men vi kiggede hinanden i øjnene og sagde de ting, vi følte. To timer senere var vi allesammen fulde og krammede hinanden, og det har været noget helt andet at komme i klubben siden da. Det har endt med at gøre os stærkere sammen, lyder det fra EfB-angriberen.

Til trods for at luften blev renset endte sæsonen med en nedtur for EfB, der som bekendt rykkede ud. 

Se klippet, hvor Emil Holten, Rafael van der Vaart og også Niklas Strunck, fortæller om byturen øverst i artiklen. Du kan se hele dokumentarserien hos TV SYD.