• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

EfB hyrer rådgivere: Vil undersøge cheftræneren

Foto: Getty Images

Esbjerg fB har nu valgt at hyre eksterne rådgivere for at finde ud af, hvad der er op og ned omkring cheftræner Peter Hyballa.

Af Kenneth Jensen

Cheftræner Peter Hyballa har erkendt, at han blandt andet har sagt til en spiller, at spilleren har større bryster end sin kæreste, men cheftræneren har afvist alle anklager om, at han skulle have slået spillere i truppen, ligesom han afviser, at han har vredet en spillers brystvorte rundt. Det gjorde han til EB tidligere i ugen.

Nu fortæller administrerende direktør i Esbjerg Brian Knudsen så til Ekstra Bladet, at man har i sinde at undersøge, hvad der er op og ned.

Tidligere har Esbjerg bedt Hyballa slappe af, efter der begyndte at komme beskyldninger - anonymt - fra spillertruppen om fysisk og pyskisk straf fra cheftræneren, som har afløst Olafur Kristjansson.

Samtidig har blandt andre Ugeavisen beskrevet, hvordan spillertruppen har mistet tilliden til den tyske træner, og at der hersker en frygt i klubben.

Fire spillere har ikke længere lov til at træne med førsteholdet, og så har tipsbladet.dk kunnet fortælle, at transitionstræner Patrick Harboe er blevet sendt væk og ikke er på træningsbanen.

Forløbet af uskønt, og Spillerforeningen har anmeldt sagen til Arbejdstilsynet. 

Nu gør også Esbjerg noget.

- Vi har hyret eksterne rådgivere, som skal få belyst de ting, som pressen har beskrevet, der er foregået i Esbjerg fB. Jeg betragter det som en forsvarlig proces, der skal være med til at klarlægge, hvad der er op og ned i alle de historier, der er kommet frem, siger Brian Knudsen, administrerende direktør i Esbjerg fB, til Ekstra Bladet.

Esbjerg indleder sæsonen på søndag i 1. division med et opgør mod Vendsyssel FF.