Video : Tipsbladet
1. division

FC Fredericia er klar til Superliga: Vi har drømt om det siden 2010

I 2010 var FC Fredericia millimeter fra at rykke op i Superligaen, og lige siden har klubben drømt om det fineste selskab i dansk fodbold. Aktuelt er klubben med helt i toppen af NordicBet Ligaen.

FC Fredericia har i flere omgange flirtet med oprykning til Superligaen, men det er aldrig lykkedes den jyske klub at tage det sidste skridt op i Danmarks fineste fodboldselskab.

I denne sæson er Superliga-flirten atter brandvarm, og efter 12 kampe topper Jonas Dals mandskab NordicBet Ligaen sammen med Vejle Boldklub. Torsdag vandt FC Fredericia 2-1 i topkampen mod lokalrivalerne fra Kolding IF.

I FC Fredericia lægger man ikke skjul på, at man håber at kunne bevare en topplacering sæsonen ud.

- Det ser da fornuftigt ud indtil videre. Nu har vi mødt alle hold én gang og er på førstepladsen, og jeg tror på, vi kan holde kadencen. Jeg synes ikke, jeg har set nogen tegn på, at vi går i stå. Selvfølgelig kommer vi til at tabe kampe, men jeg er meget optimistisk, siger Fredericia-direktør Stig Pedersen til tipsbladet.dk og tilføjer:

Læs også:NordicBet Ligaens tophold låner spillere til Hobros reserver

- Vi har drømt om Superligaen i rigtig mange år – faktisk lige siden 2010, hvor vi med Peter Sørensen som cheftræner missede oprykning i sidste spillerunde. Det fik os til at drømme, og heldigvis har vi en by, der bakker op om klubben, således vi kan køre med et fuldtidssetup.

Direktøren vil ikke gøre FC Fredericia til oprykningsfavoritter.

- Der er selvfølgelig andre klubber, der har bedre forudsætninger, og sådan vil det altid være. Derfor kommer vi heller ikke til at spille med i toppen hvert år, men vi forsøger at gøre tingene på en smartere måde, så vi kan måle os med de klubber, der har en større økonomi og bedre forudsætninger. Og så har vi en trup, der har rigtig meget erfaring med 1. division og ved, hvad der skal til, siger Stig Pedersen, der ikke har svært ved at pege på den mest konkrete udfordring:

- Vi har en meget begrænset bredde på holdet, så vi er afhængige af, at vi er dygtige og heldige nok til ikke at få for mange skader. Nu åbner der snart et nyt transfervindue, og her vil vi kigge på at styrke bredden, men det er klart, at hvis vi skal rykke op, skal vi have en sæson, hvor alt går op i en højere enhed.

Læs også:To assists var ikke nok for storspillende SIF-back: Skuffede over 1. halvleg

Skulle det ende med, at FC Fredericia snupper billetterne til Superligaen, vil der ikke være tale om såkaldt "oprykningsfare" i den jyske klub. Fredericia er klar til at stemple ind i den bedste række.

- Vi kan hurtigt steppe op, hvis det bliver aktuelt. Selve organisationen er allerede Superligaen værdig, men så er der eksempelvis vores hjemmebane Monjasa Park, som skal gøres klar til Superliga, og hvis vi rykker op, har vi kun meget kort tid til at få de ting bragt i orden. Men vi er i dialog med kommunen og mange andre, så vi er klar til at trykke speederen i bund, skulle det blive aktuelt, siger Stig Pedersen.

FC Fredericia er også fortsat med i pokalturneringen - her venter et opgør mod Silkeborg IF i den kommende runde. 

Læs også:Dommerbrøler i NordicBet Ligaen: Viborg kræver omkamp

Læs også:Vendsyssel-lejesvend tror på mere efter uafgjort mod topholdet

Læs også:VB-chef regner ikke med flere udlejninger til Østen