• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Ole Hoffskov

FC Roskilde har solgt alt for dyr maskot: Københavns Zoo takkede nej

Ørnen er landet i FC Roskilde for sidste gang.

Af Ole Hoffskov

Der skal spares i FC Roskilde, og det kan mærkes hos både mennesker og dyr.

I en periode havde NordicBet Liga-klubben en tradition med at lade en stor havørn flyve rundt om stadion i forbindelse med hjemmekampene. I marts 2017 hyrede klubben ørnen Sigr som en slags maskot, men nu er ørnen så at sige fløjet fra reden. 

Sigr kostede FC Roskilde 8.500 kroner om måneden, og de penge kan bruges bedre i en tid med sparekniven fremme. Derfor er ørnen fortid i FC Roskilde.

- Den er solgt. Det var noget af det første, jeg gjorde. Fem gange havde den været hernede, og den kostede 8500 kroner om måneden. Hver eneste måned skulle jeg sende 8500 kroner afsted til Nordjylland, for at den kunne sidde deroppe og spise pindsvin, så den fik ondt i maven og ikke kunne komme herned, siger FC Roskilde-ejer Carsten Solomonsson til sn.dk og tilføjer:

- Det var simpelthen det dummeste. Jeg prøvede at sælge den til Københavns Zoo, men de har masser af ørne, og sådan var det alle steder. Jeg endte med at få den solgt for 5000 kroner - og den havde kostet 65.000 fra ny. Plus altså 8500 om måneden - det kan jeg jo nærmest få to fodboldspillere for.

FC Roskilde har denne sommer taget afsked med blandt andre Mikkel Thygesen, Patrick Da Silva, Emil Nielsen og Daniel Stenderup. Og så altså ørnen Sigr. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.