Fem bud på en ny AaB-træner
Foto: Alamy
1. division

Fem bud på en ny AaB-træner

Tipsbladet kommer her med fem bud på, hvem der kan overtage tøjlerne i AaB, efter Oscar Hiljemark som ventet skifter til Elfsborg.

AaB skal nok engang på trænerjagt. 

Lars Friis, Marti Cifuentes, Erik Hamrén og Oscar Hiljemark har alle kunnet kalde sig for AaB-cheftrænere inden for de sidste to år.

Friis og Hamrén blev fyret, mens Hiljemark - som Tipsbladet kunne fortælle mandag - er blevet præsenteret i svenske Elfsborg.

Indtil videre overtager assistentræner Mathias Haugaasen posten som midlertidig cheftræner indtil sommer, og herefter ventes de bolsjestribede at præsentere en permanent løsning.

Det betyder, at klubben igen skal finde en ny træner, men hvem mon det bliver? 

Tipsbladet giver her fem bud på, hvem AaB kunne se i retning af: 

Mathias Haugaasen, 44 år, assistent i AaB
Det kan nok blive svært at finde en langsigtet løsning så hurtigt, så derfor er det mest sandsynlige, at Oscar Hiljemarks norske assistent, Mathias Haugaasen, kommer til at overtage tøjlerne resten af sæsonen. Dermed sikrer AaB sig lidt længere tid til at finde en langsigtet løsning - som også kan være Haugaasen, hvis han viser imponerende takter i sæsonens resterende kampe. 

Niels Frederiksen, 53 år, fri på markedet
Niels Frederiksen har siden november 2022 stået uden job, så måske AaB er klubben, der kan lokke ham tilbage i fodboldverden. Den tidligere Brøndby-træner har efterhånden stor Superliga-erfaring, og meget skal gå galt, hvis AaB ikke skal kunne kalde sig for et Superliga-hold fra næste sæson, så det ville nok ikke være helt tosset at få fat i en herre, der har prøvet det før - endda med et mesterskab på CV'et. 

Foto: Alamy

Glen Riddersholm, 51 år, fri på markedet
En sand Superliga-darling. Glen Riddersholm har stået uden job, siden han og IFK Norrköping sagde adjö til hinanden i december. Riddersholm ville nok ikke have noget imod udsigterne til Superliga med AaB i 2024/2025-sæsonen. Riddersholm har et mesterskab og en pokaltitel på CV'et. 

Foto: Alamy

Christian Lønstrup, 53 år, Hillerød
Christian Lønstrup har nu længe vist, at han er en dygtig træner. Det var en stor præstation, da han og Hillerød rykkede op i NordicBet Ligaen, og Lønstrup og co. snupper endnu en sæson i Danmarks næstbedste række efter en flot sæson. Derfor har han tidligere været nævnt på større adresser end Hillerød, og mon ikke AaB ville kunne lokke ham til Jylland? 

Foto: Alamy

Jakob Michelsen, 43 år, HamKam
Jakob Michelsen har tidligere stået i spidsen for Sønderjyske og OB, men i starten af 2022 drog han til Norge for at stå i spidsen for HamKam. Med kontraktudløb ved udgangen af 2024 er det slet ikke usandsynligt, at Michelsen vil vende hjem til Danmark for at prøve kræfter med en stor klub som AaB.

Foto: Alamy

Loading Poll...