• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Oliver Okstrøm

Først på orlov: Nu er han færdig i Horsens

Foto: Getty Images

Det er endt med et farvel for Mads Lyng i AC Horsens.

Af Oliver Okstrøm

Mads Lyng er efter mere end 10 år som en del af AC Horsens nu ikke længere en del af klubben. Det kommer efter, at parterne er blevet enige om at afbryde samarbejdet, efter en periode, hvor han var på orlov.

Det kan Horsens Folkeblad nu fortælle.

Baggrunden for den orlov var, at han var skuffet over, at han ikke blev udpeget som ny cheftræner i klubben, da Jens Berthel Askou forlod dem til fordel for et job i den svenske traditionsklub IFK Göteborg.

I stedet faldt valget altså på Joakim Persson.

- Det er en speciel situation. Det vil jeg ikke lægge skjul på, fordi jeg er ansat i klubben. Jeg vil heller ikke lægge skjul på, at jeg er sindssygt skuffet over, at jeg ikke fik chancen. Det var min ambition at blive cheftræner, og jeg føler selvfølgelig, at jeg var den rigtige til jobbet, lød det i sin tid til føromtalte avis.

Det var tilbage i slutningen af juli, og godt halvanden måned senere er de blevet enige om, at rive den kontrakt over, som blev underskrevet omkring årsskiftet. Den varede frem til 2026.

Nu skal Mads Lyng ud og finde sig et nyt arbejde, og her har han en Pro-licens med sig, som han tidligere denne uge fik sig. Det betyder, at han har den højeste træneruddannelse, der giver adgang til cheftrænerjobs i hele Danmark - og i udlandet for den sags skyld.

Lyng har tidligere været cheftræner-vikar i AC Horsens i perioden mellem Jonas Dal og Jens Berthel Askou.

Efter nedrykningen i sidste sæson til 1. division er 'den gule fare' blot på syvendepladsen i den næstbedste række efter otte kampe.