Video : Tipsbladet
1. division

Fremhæver Retov efter overraskende skifte

Mikkel Kallesøe er ny mand i AC Horsens, og her spillede Martin Retov og Jonas Kamper en væsentlig rolle.

AC Horsens lykkedes lørdag med et vaskeægte scoop, da NordicBet Liga-klubben viste muskler ved at købe Mikkel Kallesøe i Randers FC. 

Det er en mand med et rigtig pænt CV, som støder til klubben på næsthøjeste niveau i Danmark.

Med 27 år på bagen har Kallesøe allerede spillet 179 Superliga-kampe, så det er en mand, der er vant til at præstere på højeste niveau herhjemme, som Martin Retov og Jonas Kamper får gavn af i den storsatsende klub. 

Udefra kan jeg godt se, at nogen nok tænker, det er et skridt ned, men for mig giver det bedst mening.

Mikkel Kallesøe
Ny AC Horsens-spiller

Netop cheftræner Martin Retov og assistenttræner Jonas Kamper var afgørende for, at Mikkel Kallesøe valgte AC Horsens som sin nye klub. Det siger hovedpersonen til Tipsbladet.

- Først og fremmest var det ambitionerne, men også trænerteamet. Det tiltaler mig virkelig meget med Retov og Kamper. Da de (AC Horsens, red.) kom på banen, var jeg ikke i tvivl om, at det var det, jeg gerne ville.

- Jeg har snakket lidt med Retov, men det var, da jeg havde skrevet under. Det var mere min agent, der havde dialogen med dem, fortæller han.

Han siger, at kontakten mellem parterne startede for godt og vel en halvanden måned siden. Horsens og Randers blev enige omkring handlen tidligere på ugen, og tidligt lørdags gennemførte Kallesøe så lægetjekket. 

Foto: Alamy

Han roser flere gange de ambitioner, som AC Horsens har, og der er ingen tvivl om, at Kallesøe er en mand, man har udset sig som afgørende for, at Horsens igen i fremtiden kan spille Superliga-bold.

Ikke et skridt ned 
Men er det et skridt ned for den 27-årige nu tidligere Randers-back, som har et hav af Superliga-kampe på CV'et, at han nu skal ned og spille på anden række herhjemme? 

- Jeg kan godt følge, hvad du mener. Det vil nogen nok sige, men med de planer der er i Horsens, vil jeg ikke sige, at det er et skridt ned. Selvfølgelig hedder det 1. division, men det er også en stærk liga, man ikke skal undervurdere.

- Udefra kan jeg godt se, at nogen nok tænker, det er et skridt ned, men for mig giver det bedst mening.

Når man ser på privatlivet for Kallesøe, så forstår man, hvad han mener, når han siger, at det giver bedst mening. I juni fik han en søn, så familien bliver boende i Randers. 

Til gengæld har Kallesøe brugt en del af lørdagen på at pakke en kuffert, som han skal have med søndag, hvor han rejser til Holland, hvor Horsens er på træningslejr. Her kan han glæde sig over at blive en del af en klub, hvor der allerede er nogle ansigter, han kender i forvejen. 

Blandt andet assistenttræner Jonas Kamper, som Kallesøe spillede sammen med i Randers og i Viborg. Også Marvin Egho, Jakob Ankersen og Søren Reese har Kallesøe spillet med tidligere i karrieren, og mon ikke at han igen glæder sig til at smække indlæg ind i feltet til luftstærke Egho.