1. division Mikkel Fuhr Nielsen

Går på rov i Danmark: Henter klubbens anfører

Foto: De Graafschap

Den hollandske stopper skal fremover tørne ud for De Graafschap i den næstbedste hollandske række.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Et år i dansk fodbold er slut for den hollandske forsvarsspiller Xandro Schlenk, der skifter til De Graafschap. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Xandro Schlenk skifter fra Vendsyssel FF, som han i sidste sæson hjalp med at overleve i 1. division. Han var fast mand i bagkæden hos Hjørring-mandskabet, hvor han også bar anførerbindet.

- Xandro er en erfaren forsvarsspiller, som har bevist sig på det øverste niveau i mange år, siger teknisk direktør i De Graafschap, Peter Bijvelds, til klubbens hjemmeside.

- Han er en karakter, som kan lede på banen. Derudover passer Xandro perfekt ind i måden vi gerne vi spille på, siger han.

Xandro Schlenk bliver den fjerde signing indtil videre denne sommer. Tidligere har hollænderne hentet Robin Schouten i SønderjyskE, som blot venter på at blive officielt præsenteret ifølge De Gelderlander, Alexander Büttner og Siem de Jong.

Tabet af Xandro Schlenk er stort for Vendsyssel FF, der mister deres anfører og styrmand i bagkæden. Forsvarsspilleren var tidligere et af talenterne på akademiet i Ajax, med hvem han vandt flere titler på ungdomsniveau.

Han nåede aldrig at få debut for førsteholdet, og han har siden været forbi Go Ahead Eagles og FC Twente i hjemlandet, inden han drog til Saudi-Arabien og Al-Batin FC. Sidste sommer hentede Vendsyssel FF ham.

Her nåede han at optræde 26 gange og score et enkelt mål i pokalturneringen. Han bliver udstyret med en toårig aftale, der binder ham til De Graafschap frem til sommeren 2024.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.