• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Victor Risager

HB Køge tilknytter tidligere OB-træner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

1. divisionsklubben har hentet den tidligere OB-træner ind.

Af Victor Risager

Efter godt et år som trænerudvikler i norske FK Haugesund vender Henrik Clausen tilbage til dansk fodbold. Han skal således hjælpe til i 1. divisionsklubben HB Køge, hvor han bliver “Head of Coaching”.

Det meddeler klubben selv på sin hjemmeside.

Som “Head of Coaching” skal Henrik Clausen have ansvaret for både U17- og U19-holdene i klubbens, mens han skal stå for udviklingen af talenter og trænere. Han overtager rollen fra Steen Knudsen, der fremover blot skal være talentchef.

- Jeg glæder mig til at blive del af det spændende projekt i HB Køge. Jeg talte med Per Rud og Steen Knudsen og blev bare overbevist om projektet. Der er gode faciliteter i klubben, dygtige trænere og nogle spændende visioner. Jeg tror på, at HB Køge er en klub på vej fremad og jeg glæder mig til at skulle være en del af den rejse de næste år, siger Henrik Clausen til HB Køges hjemmeside.

Henrik Clausen påpeger også, hvad han håber på at levere i klubben:

- I bund grund handler det om, at vi i klubben skal lave så mange gode spillere som muligt. Det skal vi gøre gennem gode træninger, der sikrer spillerudvikling, men også gennem trænerudvikling, så vi har nogle dygtige trænere til at facilitere disse træninger. Her kan jeg bidrage med mine erfaringer fra højeste niveau, så vi både udvikler vores spillere, men også vores i forvejen dygtige trænere. Så spiller- og trænerudviklingen er dér, hvor jeg gerne vil ind og påvirke med nogle af mine ideer, men det skal gøres i samarbejde med det gode arbejde, der allerede gøres i klubben, siger han.

HB Køge har Daniel Agger og Lars Jacobsen som trænerduo, men har haft en svær sæson med blot to sejre i 11 kampe i 1. division, og de er aktuelt nummer ni i rækken.  

Tidligere har 50-årige Henrik Clausen været cheftræner for OB. Han har også en fortid som træner for de danske U18- og U19-landshold.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020