• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Oliver Okstrøm

Helsingør i stadion-problemer: Arkitekt kontaktet

Foto: Getty Images

Det bliver ikke til kampe i Helsingør, hvis byens klub skulle rykke op i Superligaen, som stadionet er lige nu.

Af Oliver Okstrøm

Det går godt i Helsingør. Byens 1. divisionshold stormer mod en oprykning, men hvis de skal spille i landets bedste række i næste sæson, så kan de ikke spille på deres vante hjemmebane.

Den lever nemlig ikke op til de regler, som man har til stadions. Det er en smule specielt, da stadionet hører til blandt de nyere. Samtidig har det kostet kommunen 80 millioner kroner, som altså er givet ud til et byggearbejde, som ikke er nok til Superligaen. Derfor håber klubbens direktør Jim Kirks på hjælp, fortæller han i et interview med Ekstra Bladet.

Han slår i den sammenhæng fast, at Helsingør Kommune har meldt, at der ikke er penge til at få opgraderet stadion. Det er i omegnen af 50 millioner kroner, der skal til.

- DBU er villige til at hjælpe os i forhold til dialogen med kommunen, og jeg har talt med den arkitekt, der designede Silkeborgs stadion og bedt om et bud, siger Kirks og peger på, at man håber på en plan.

Ellers er alternativet, at man kommer til at spille andre steder. Her er det nærmeste i Farum.

Der gives ikke længere dispensation til stadionkrav, som nu lyder, at man skal have plads til 10.000 tilskuere, hvoraf 3.000 er siddepladser - eller at man har et lukket stadion med plads til 6.000, hvor 4.000 af dem er siddepladser. Derudover er der også områder som udebaneafsnit, lys, sikkerhed, toiletter og krav til banen, som skal opfyldes.

Bestyrelsesformanden i FC Helsingør har ligeledes meldt ud. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020