• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mikkel Fuhr Nielsen

Helt vild forvandling: Nu er dansker topscorer

Foto: Vendsyssel FF

Hele fodboldkarrieren er blevet brugt på at tackle og forsvare eget mål, men for et år siden fik tilværelsen som professionel fodboldspiller et helt nyt perspektiv.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Lasse Steffensen har fået en forrygende start på den nye sæson, hvor han høvler mål ind på stribe for Vendsyssel FF i 1. division.

Ud af klubbens elleve mål står han noteret for fem af dem, hvilket gør ham til ligaens topscorer. Det er ikke et prædikat, den lange angriber har været vant til hele karrieren. Størstedelen af tiden som seniorspiller har han nemlig brugt i forsvaret.

Men for et år siden fik Lasse Steffensens daværende cheftræner Michael Schjønberg og det øvrige trænerteam en god ide i en kamp mod Skive IK.

- Jeg tror faktisk, at vi har en angriber [Virgiliu Postolachi, red.] siddende på bænken, da Mikkel Agger bliver skadet. Det er så mig, de vælger at smide ind i stedet for, siger Lasse Steffensen til Tipsbladet om starten på sin karriere som angriber, og fortsætter.

- Jeg kommer ind og laver et mål, og så spiller jeg også angriber kampen efter. Siden har jeg ikke været forsvarsspiller.

I den forgangne sæson blev det til syv scoringer for den 25-årige angriber, som fik store dele af foråret ødelagt af en skade. Nu er han så tilbage i fulde omdrejninger, men han havde ikke ligefrem regnet med denne forvandling i Vendsyssel.

- Det havde jeg nok ikke lige forventet og regnet med, da jeg første gang begyndte at spille forsvarer. Jeg kom jo til Vendsyssel som forsvarsspiller, og så er man lige pludselig angriber. Det tror jeg ikke, at mange har lavet, siger han til Tipsbladet.

De mange år som forsvarsspiller giver dog en vis fordel, når man skal placere sig i modstandernes straffesparksfelt som angriber, fortæller Lasse Steffensen til Tipsbladet.

- Det kan jeg helt sikkert nikke genkendende til. Det er også noget jeg tænker over i mange situationer i forhold til placering, men også hvordan man som angriber kan placere sig, så det er mest irriterende for forsvarsspillerne.

Hvad er forskellen på at være angriber og forsvarer?

- Man får måske lidt flere roser, hvis man har scoret to mål, end hvis man har reddet en chance som forsvarsspiller. Det er da sjovere at score mål. Der er også et andet pres som forsvarsspiller. For hvis jeg smider bolden væk som angriber, så er det ikke sikkert, at de andre scorer. Men hvis man står og fumler med den nede i forsvaret, så er der større risiko for at det koster, siger Lasse Steffensen.

Lasse Steffensen, 25 år, kom til Vendsyssel FF fra Jammerbugt FC i 2019, og nu har han brugt det seneste år som spidsangriber. Målet for denne sæson er flere end ti sæsonscoringer. Med fem af slagsen så er han godt på vej mod sit målet.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.