• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Henter ny assistent - går ud over tidl. topspiller

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AC Horsens har fundet Joakim Pehrsson nye assistenttræner.

Af Kenneth Jensen

De fik en svær start på sæsonen i NordicBet Ligaen, men har med tre sejre i de seneste fem kampe spillet sig tilbage i kampen om oprykning.

Og mens der er kommet styr på spillet på banen, er der også ved at være styr på staben omkring holdet i AC Horsens.

Klubben har lørdag meddelt, at Fredrik Danielsson bliver ny assistenttræner for cheftræner Joakim Persson.

Persson blev ansat som træner for AC Horsens tidligere i denne sæson, da Jens Berthel Askou blev ansat som træner for IFK Göteborg. Svenskeren blev fundet hos det svenske hold Varberg BoIS FC, og det er også her, at AC Horsens har fundet hans nye assistenttræner.

- Da AC Horsens ringede til mig, skulle jeg ikke tænke længe over det, for det er en interessant klub med en god trup og en dygtig stab, og jeg glæder mig til at lære alle i klubben at kende. Jeg har været i Varbergs BoIS FC som spiller og træner, og jeg er glad for at få chancen i AC Horsens, hvor jeg skal stifte bekendtskab med dansk fodbold. Jeg har arbejdet sammen med Joakim i fire et halvt år, og det betyder selvfølgelig meget, at vi har et godt forhold og kender hinanden godt, siger Fredrik Danielsson, til AC Horsens' hjemmeside.

Med ansættelsen af Fredrik Danielsson har AC Horsens' førstehold heller ikke længere brug for Horsens-legenden Janus Drachmann som Perssons fortrolige assistent. 

Den tidligere topspiller bliver derfor degraderet og sendt ned i hierarkiet.

Til Horsens Folkeblad fortæller sportschef Niels Erik Søndergård, at Drachmann har været konstitueret i rollen som assitenttræner, og at det aldrig har været planen, at han skulle have den rolle permanent. Det er derfor sket uden den store dramatik.

AC Horsens mødte fredag aften Hobro IK på udebane og vandt 1-0.