1. division Victor Risager

Spillerforeningen om 2. division: Vi ser på, hvad der kan lade sig gøre

Foto: Jan Christensen/Getty Images

2. division har ikke udsigt til en genstart endnu, men Spillerforeningen understreger, at man kigger på de forskellige muligheder.

Af Victor Risager

Dansk topfodbold er snart tilbage. De danske myndigheder gav torsdag aften grønt lys til, at professionel sport kan genoptages, og det betyder efter alt at dømme, at Superligaen og 1. division vender tilbage i slutningen af maj.

Til gengæld er der endnu ikke kommet grønt lys til 2. division og Kvindeligaen, og der har længe været uvished om, hvorvidt sæsonen i 2. division vil blive færdigspillet.  

Læs også:Frygter tvangsnedrykning: Det vil være en katastrofe

Spillerforeningen understreger dog, at man undersøger mulighederne for at få rækken i gang. 

- Det er naturligvis trist for vores medlemmer i de ligaer, fordi de også gerne vil i gang igen, men vi ser på, hvad der kan lade sig gøre for dem. Udfordringen for holdene i Kvindeligaen og 2. division er, at de ikke anses som virksomheder over hele linjen, som holdene i Superligaen og 1. division gør, siger Michael Sahl Hansen, administrativ chef i Spillerforeningen, i en pressemeddelelse. 

Læs også:Frustreret over Divisionsforeningen: Vi er blevet mødt af larmende tavshed

I Spillerforeningen glæder man sig dog over, at Superligaen og NordicBet Ligaen snart kan sparkes i gang igen. 

- Fra spillersiden er det selvfølgelige helt afgørende, at genåbningen af Superligaen og 1. division sker på en sikker og ansvarlig måde. Vi har siddet med til møderne i Kulturministeriet og været involveret i arbejdet omkring genåbningen, og det har været en god proces at være en del af. Med de tiltag, der bliver iværksat, føler vi, at det er et sikkert miljø, som spillerne kommer til at færdes i. Derfor bakker vi også op om genåbningen. Det er vigtigt for branchen, at vi nu kommer i gang igen, siger Michael Sahl Hansen.

Det forventes, at Superligaen og 1. division genoptages 29. maj. 

Læs også:Tidligere Superliga-profil afslører: Afviste Dortmund

Læs også:Tidligere Superliga-spiller uden løn siden oktober: Hvad skal man gøre?

Læs også:Bombe under 2. division: Det peger mod, at sæsonen bliver aflyst